Zimska bajka u Kikindi: U subotu otvaranje „Ledenog jezera“

U subotu, 9. decembra u 16 časova na velikom parkingu kod Sportskog centra „Jezero“ biće otvorena manifestacija za celu porodicu „Ledeno jezero“. Događaj organizuje Sportski centar „Jezero“, u saradnji sa Turističkom organizacijom Kikinde, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave. Kikinđani će svakog dana, počev od subote pa do 15. januara, moći da uživaju u zimskim čarolijama na klizalištu sa ledenom površinom od 20 puta 10 metara:

Očekujemo veliki broj posetilaca, kako na otvaranju, tako i kasnije tokom trajanja manifestacije. U pitanju je nešto potpuno novo u našem gradu i nadamo se da će to postati tradicija u Kikindi. Na dan otvaranja, u subotu, na prostoru oko klizališta biće postavljen „Decembarski bazar“, koji će okupiti oko 30 izlagača. Biće tu i hrane, toplih napitaka i drugih sadržaja – kaže za naš radio Dejan Pudar, direktor Sportskog centra „Jezero“. 

Klizalište će biti otvoreno radnim danima od 16 do 21 sat, a vikendom do 22 sata. Sugrađani koji nemaju svoje klizaljke, moći će da ih iznajme:

U prepodnevnim časovima, za učenike osnovnih škola sa teritorije našeg grada biće organizovana škola klizanja, tako da će deca imati priliku da od instruktora nauče osnove klizanja. Nakon toga, od 12 do 14 sati, sugrađani će imati priliku i da igraju hokej – dodao je Pudar. 

Na dan otvaranja, ulaz i iznajmljivanje klizaljki biće besplatni. Nakon toga, ulazak na led će biti 150 dinara za termin od jednog sata, a istu sumu je potrebno izdvojiti i za iznajmljivanje klizaljki. 

error: Content is protected !!