„Orka“ uspešno realizovala projekat „Dive into your life“

Ronilački klub „Orka“ tokom proteklih nekoliko meseci realizovao je projekat „Dive into your life„, u okviru Erazmus plus programa za sport. Cilj projekta bilo je povećanje kapaciteta kluba, kroz unapređenje postojećih i sticanje novih znanja i tehnika koji će biti primenjeni u radu sa osobama sa invaliditetom:

Sve što smo planirali, to smo i ostvarili, možda i više od toga, tako da smo veoma zadovoljni rezultatima projekta. Za vikend smo imali seminar koji je okupio učesnike iz Slovenije, Rumunije i Bosne i Hercegovine-kaže za naš radio Biljana Gajski iz RK „Orka“. 

Nedavno je nabavljena i stolica za spuštanje osoba sa invaliditetom, što im je znatno olakšalo korišćenje zatvorenih bazena:

To znatno olakšava naš rad, ali to nama svakako nije teško, da pomognemo osobama sa invaliditetom da se spuste u bazen i da izađu iz njega. Najvažnije je što to njima mnogo više znači, jer se sada ne osećaju da su nekome na teretu. Osim toga, takođe u sklopu ovog projekta, osobama sa invaliditetom je omogućen lakši pristup velikom bazenu, jer sada imamo rampu zahvaljujući kojoj mogu da pređu stepenice, koje su ranije predstavljale prepreku. 

I nakon završetka ovog projekta, ronioci „Orke“ će i dalje predano i sa velikim entuzijazmom raditi sa osobama sa invaliditetom:

Zahvaljujući projektu smo naučili nove stvari i nadogradili znanje koje smo imali, a želja nam je i da ga prenesemo na druge. Pozvala bih i osobe sa invaliditetom da nam se pridruže na trenzima, kod nas je atmosfera uvek pozitivna i svi su dobrodošli. Treninzi su ponedeljkom, sredom i petkom od 8 sati u SC „Jezero“ – dodala je Gajski. 

error: Content is protected !!