Kikinda na jesen dobija ritejl park u Mikronaselju

U bloku D u Mikronaselju započela je izgradnja ritejl parka, a prema najavama investitora, tržni centar će početi sa radom najkasnije sredinom novembra. Izgradnjom ritejl parka na uglu ulica Mihajla Pupina i Jovana Jovanovića Zmaja promeniće se izgled tog dela grada, a biće to prilika i da se zaposli veliki broj sugrađana. Objekat će se prostirati na površini većoj od 5.300 kvadratnih metara, imaće 100 parking mesta i 14 maloprodajnih objekata:

Konačno ćemo dobiti neke sadržaje u Kikindi koje nismo dosad imali, a zbog kojih su mnogi sugrađani odlazili u Zrenjanin i neke druge centre. Osim toga, time ćemo dobiti i priliku da mnogi iz drugih mesta dolaze u Kikindu da pazare, što utiče na popunjavanje gradskog budžeta, jer se sve to jednim delom vraća kroz poreze i doprinose. Čim je gradski budžet veći, proširuju se mogućnosti da se ulaže u različitim oblastima – rekao je Saša Tanackov, član GV zadužen za privredu i investicije. 

Kako objašnjava naš sagovornik, grad je samo od prodaje zemljišta prihodovao preko 284 hiljade evra. Samim početkom radova, češka kompanija „RC Europe RSB“ je na ime naknade za izgrađeno građevinsko zemljište uplatila još oko 13,8 miliona dinara:

To je značajan budžetski prihod, koji će omogućiti da grad započne rekonstrukciju Ulice Mihajla Pupina, od Svetosavske do Jovana Jovanovića Zmaja, čime će komunalno i infratsrukturno taj deo grada biti rešen. Više nećemo imati ruglo od betosnkih stubova, nego velelepan objekat sa 14 lokala i sređenu pomenutu ulicu. Imaćemo i oko 100 uređenih parking mesta, tržni centar će biti ograđen, a video nadzor i obezbeđenje će pojačati bezbednost ovog dela Mikronaselja. 

Kada su u pitanju maloprodajni objekti, među njima će biti „Njujorker“, „Sinsej“, „Đak sport“, „Sport vižn“, „Pepko“, „Lili“, kao i supermarket trgovinskog lanca „Maksi“:

Bilo je interesovanja i firmi iz druge trgovinske branše, tako da smo pronašli rešenje da u nekadašnjoj „Grafici“, u Ulici Miloša Velikog, bude napravljen „Home centar“, gde ćemo imati jedan veliki salon nameštaja. Tu će se naći „Jisk“, „Forma ideale“ i još jedan supermarket -dodao je Tanackov. 

error: Content is protected !!