Kikinđanke otputovale u Makedoniju na veliko finale „Ritma Evrope“

Mlade Kikinđanke Ena Gogić, Ena Šošić, Iva Plemić i Milana Rajkov, pobednice prošlogodišnjeg takmičenja „Srbija u Ritmu Evrope“, otputovale su danas u Strumicu, gde će u subotu nastupiti u velikom regionalnom finalu ovog muzičkog takmičenja za decu i mlade. Naše sugrađanke će nastupiti pod rednim brojem 13, a osim njih učestvovaće i predstavnici dvadeset gradova iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Severne Makedonije. 

Kikinđanke su jesenas u Zrenjaninu, u konkurenciji 23 grada i opštine iz naše zemlje, pobedile sa pesmom „La la love“, koju je predstavnica Kipra Ivi Adamou izvela 2012. godine na Evrosongu. Zahvaljujući toj pobedi, Kikinda će ove godine biti domaćin televizijskog takmičenja Srbija u ritmu Evrope:

Osećaj nakon proglašenja pobednika je bio neverovatan. Iako sam duboko u sebi verovala da ćemo pobediti, u tom trenutku je sve bilo nekako nestvarno – rekla je Milana Rajkov. 

Osim plasmana u veliko finale u Makedoniji, Kikinđanke su osvojile i nagradno putovanje na Kipar, zemlju koju su predstavljale: 

Bila sam presrećna kada smo pobedile, a još više me je obradovalo kada sam saznala da ćemo ići na Kipar. Putovanje nas očekuje ili na proleće ili na leto i zaista jedva čekamo. Radujemo se i nastupu u finalu, verujem da možemo da postignemo i tamo zapažen uspeh – kaže Ena Šošić. 

Za razliku od ostale tri devojke, Iva Plemić je prvi put deo ovog velikog takmičenja, ali joj je, kako kaže, bilo vrlo lako da se uklopi:

Pripeme za takmičenje su bile naporne, ali se na kraju sve isplatilo. Verujem da možemo i u velikom finalu da imamo izuzetan i zapažen nastup, iako će konkurencija biti jača, jer će učestvovati i predstavnici i pobednici iz drugih zemalja– ispričala nam je Iva. 

Kako su pobednice nacionalnog takmičenja „Ritam Evrope“ rekle za naš radio neposredno pre putovanja u Severnu Makedoniju, raduju se nastupu u velikom finalu, druženju, novim poznanstvima i iskustvima:

Spremne smo, nadamo se najboljem, ali nam je, kao i uvek najvažnije druženje. O pobedniku će odlučivati stručni žiri, neće biti glasanja publike. Verujem da možemo da izborimo dobar plasman, ali mi je to najmanje važno, jer ja na takmičenja ne idem zbog plasmana, nego iz čiste ljubavi prema muzici– rekla je Ena Gogić. 

Srbiju će u velikom finalu u Severnoj Makedoniji predstavljati: Kikinda, Apatin, Topola, Požarevac, Novi Sad i Zrenjanin, Republiku Srpsku: Pale, Gradiška, Prnjavor, Derventa i Prijedor, Crnu Goru: Budva, Tivat, Bijelo Polje, Cetinje, Podgorica i Tuzi, a Severnu Makedoniju: Strumica, Probištip, Dojran i Kriva Palanka. Takmičenje počinje u subotu u 12 sati, a moći će direktno da se prati preko Jutjub kanala „Ritam Evrope“. 

error: Content is protected !!