U čišćenje divljih deponija u okolnim selima uloženo 6 miliona dinara

Sredstva u iznosu od 6 miliona dinara uložena su u uklanjanje divljih deponija u Ruskom Selu, Novim Kozarcima i Sajanu. Na osnovu raspisanog konkursa Pokrajinske vlade, Gradu Kikindi je za ovu svrhu dodeljeno pet je pet miliona dinara, dok je lokalna samouprava izdvojila još milion dinara:

Radovi su započeti krajem prošle godine, a privedeni su kraju pre desetak dana. Sela su odabrana po prioritetu i trenutnoj situaciji, kao i po prijavi građana. Grad svake godine ulaže određena sredstva za čišćenje deponija, ali je jako važno da svi zajedno vodimo računa o prirodi, jer to i te kako utiče na zdravstvenu sliku grada i naša buduća pokolenja. Uvek moramo biti svesni činjenice da sve ono što nesavesno bacimo u prirodu, može završiti u našem tanjiru – napominje Miroslava Krnić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj. 

Kada je u pitanju pošumljavanje, naša sagovornica podseća da je realizovan veliki i značajan projekat sadnje na potezu Mokrin – Mlaka, na dužini od 8 kilometara, sa preko 4 400 sadnica:

Ukupna vrednost ovog projekta je oko 8 i po miliona dinara, a sredstva su zajednički izdvojili Ministarstvo zaštite životne sredine i Grad Kikinda. Takođe, JP „Kikinda“ obavlja sadnju vannaseljskog zelenila, u okviru koje je u toku pošumljavanje u Bašaidu i Mokrinu, a završene su atarske sadnje u Nakovu, Velikom Selu i Sajanu. Preostalo je da se dovrši sadnja u prvom rejonu, u ulicama Nikole Pašića, Braće Laković i u Jugovićevoj, a pošumiće se i ulaz u grad u neposrednoj blizini nove industrijske zone. 

error: Content is protected !!