Vaterpolisti iz Švedske oduševljeni Kikindom: Goste doveo Slobodan Jakšić

Petorica vaterpolista iz Vaterpolo kluba „Linćeping“ iz Švedske, koji kao glavni trener vodi Slobodan Jakišić, bivši kapiten i predsednik PVK „ŽAK“, boravi u našem gradu, gde trenira zajedno sa kikindskim vaterpolistima. 

Švedski klub „Linćeping“ takmiči se u Nordijskoj ligi, Nordi kupu i najelitnijem rangu takmičenja, u koji se plasirao prošle godine, nakon pet sezona: 

Imamo tamo odlične uslove i jedan od najboljih i najmodernijih bazena u Evropi. Nadamo se da ćemo u budućnosti biti uprilici da ugostimo decu iz Kikinde, a i mi ćemo nastojati da što češće dolazimo. Momcima se jako sviđa Kikinda i uslovi za treniranje ovde – kaže Jakšić. 

Grk Panagijotis Papandopulos, koji igra za švedski klub „Linćeping“, oduševljen je našim gradom i Kikinđanima:

Znali smo da je Kikinda grad dobrih ljudi, jer je i Slobodan takav. Uslovi za treniranje su odlični, mnogo nam se dopadaju bazeni u Kikindi – rekao je Papandopulos. 

Gradonačelnik Nikola Lukač izrazio je uverenje da će boravak i treniranje u Kikindi, vaterpolistima švedskog kluba mnogo značiti i doprineti njihovom razvoju u ovom sportu:

Slobodan Jakšić je veoma dobar promoter i ambasador našeg grada, i odlaskom u Švedsku pre pola godine nije zaboravio svoju Kikindu. Ponosan sam kad se neko, ko privremeno napusti Kikindu, uvek rado vrati u svoj grad. Gosti su potvrdili da smo dobri domaćini, a mi se nadamo da ćemo u narednom periodu imati priliku da uzvratimo posetu, kako bi mladi vaterpolisti iz Kikinde videli kako se trenira u Švedskoj – rekao je Lukač. 

error: Content is protected !!