INFO GRAD KIKINDA, 31. avgust

Danas je četvrtak, 31. avgust

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, danas će od 13 do 14 časova, bez struje ostati potrošači u sledećim ulicama u Mokrinu: Rade Trnića, od Đure Jakšića do Đure Đakovića, i Đure Đakovića, od Rade Trnića do Vase Stajića.

Đačke legitimacije:

Obaveštavaju se učenici srednjih škola da je počela izrada đačkih legitimacija za prevoz đaka prevozom „Autoprevoza“. Za izradu je potrebna potvrda iz škole i dve fotografije. Cena izrade je 300 din.

Udruženje penzionera Kikinda:

Gradsko udruženje penzionera obaveštava najstarije sugrađane da je po najpovoljnijim uslovima obezbedilo boravak u banjama za oporavak, rehabilitaciju i lečenje penzionera, uz mogućnost plaćanja na rate. Telefoni za informacije: 0230 421 442 i 063 539 148, a možete se obratiti i lično u Udruženju penzionera Kikinda, Vojvode Putnika 37. 

Kikindsko leto:

U okviru manifestacije „Kikindsko leto“, danas će u dvorištu Muzeja sa početkom u 19 sati nastupiti Udruženje sportskog plesa „Dens en soul“. Za sam kraj „Kikindskog leta“, lokalna samouprava u subotu, 2. septembra poklanja sugrađanima koncert Đorđa Davida i njegovog benda. Gosti koncerta, koji će biti održan na Trgu sa početkom u 20 sati, biće Ivana Peters, Aleksandar Josifovski i Slavica Angelova. 

Istorijski arhiv:

U petak, 1. septembra, u svečanoj sali Muzeja, sa početkom u 17 časova, u organizaciji Istorijskog arhiva Кikinda, promociju knjige „Partizanski pokret u Srbiji 1941-1944. godine“ održaće dr Nemanja Dević, autor monografije. 

Besplatni časovi joge:

Joga udruženje „Sunce“ organizovaće i u septembru i oktobru besplatne časove joge, koji će biti održani u Kulturnom centru, ponedeljkom i četvrtkom od 20 sati, počev od 4. septembra. Obezbeđene su prostirke za sve polaznike, a iskustvo u vežbaju joge nije neophodno. 

Izbor za najlepše uređen izlog:

U susret najvećoj manifestaciji u našem gradu, „Danima ludaje“, lokalna samouprava i Turistička organizacija su i ove godine raspisali konkurs za izbor najlepše uređenog izloga u Kikindi. Rok za prijavljivanje je 11. septembar. Svi zainteresovani, koji žele da svojom kreativnošću ulepšaju naš grad pred manifestaciju „Dani ludaje“, mogu da se prijave na: 0230/426 300 ili 064/ 857 40 44 ili putem mejla na: [email protected]. Komisija će pre početka manifestacije obići sve prijavljene izloge i izabrati najlepši. 

Penzionerske kartice:

Penzioneri koji su se prijavili za penzionerske kartice, koje će im od 1. oktobra omogućavati razne pogodnosti i popuste prilikom plaćanja roba i korišćenja usluga, mogu da ih preuzmu u filijalama Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), kao i u svojim opštinama ili mesnim zajednicama. Direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Relja Ognjenović rekao je da se do sada za ovu karticu prijavilo više od 730.000 penzionera. 

Vreme:

Promenjivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplije. Najviša temperatura u Kikindi biće 26 stepeni. 

Bioprognoza: 

Relativno povolјne biometeorološke prilike za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i osobama sa respiratornim tegobama. Nesanica i depresija se mogu javiti kod meteoropata. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana opreznost.

error: Content is protected !!