INFO GRAD KIKINDA, 1. septembar

Danas je petak, 1. septembar

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, u ponedeljak, 4. septembra u vremenskom peridu od 8 do 12 časova struju neće imati potrošači u Srbobranskoj ulici, od Marka Miljanova do Omladinske.

U utorak 5. septembra, od 8.30 do 9.30 bez struje će biti korisnici u sledećim ulicama u Kikindi: Vojvode Mišića, od Moravske do Prizrenske, i Moravska, od Vojvode Mišića do Nikole Francuskog,  a od 9 do 13 časova u Banatskom Velikom Selu, od parka prema Nakovu, i Put za Banatsko Veliko Selo, prema Nakovu. 

Đačke legitimacije:

Obaveštavaju se učenici srednjih škola da je počela izrada đačkih legitimacija za prevoz đaka prevozom „Autoprevoza“. Za izradu je potrebna potvrda iz škole i dve fotografije. Cena izrade je 300 din.

Udruženje penzionera Kikinda:

Gradsko udruženje penzionera obaveštava najstarije sugrađane da je po najpovoljnijim uslovima obezbedilo boravak u banjama za oporavak, rehabilitaciju i lečenje penzionera, uz mogućnost plaćanja na rate. Telefoni za informacije: 0230 421 442 i 063 539 148, a možete se obratiti i lično u Udruženju penzionera Kikinda, Vojvode Putnika 37. 

Kikindsko leto:

Za sam kraj „Kikindskog leta“, lokalna samouprava u subotu, 2. septembra poklanja sugrađanima koncert Đorđa Davida i njegovog benda. Gosti koncerta, koji će biti održan na Trgu sa početkom u 20 sati, biće Ivana Peters, Aleksandar Josifovski i Slavica Angelova. 

Istorijski arhiv:

Danas će u svečanoj sali Muzeja, sa početkom u 17 časova biti predstavljena knjiga „Partizanski pokret u Srbiji 1941-1944. godine“, autora dr Nemanje Devića. Promociju organizuje Istorijski arhiv Kikinda. 

Besplatni časovi joge:

Joga udruženje „Sunce“ organizovaće i u septembru i oktobru besplatne časove joge, koji će biti održani u Kulturnom centru, ponedeljkom i četvrtkom od 20 sati, počev od 4. septembra. Obezbeđene su prostirke za sve polaznike, a iskustvo u vežbaju joge nije neophodno. 

Izbor za najlepše uređen izlog:

U susret najvećoj manifestaciji u našem gradu, „Danima ludaje“, lokalna samouprava i Turistička organizacija su i ove godine raspisali konkurs za izbor najlepše uređenog izloga u Kikindi. Rok za prijavljivanje je 11. septembar. Svi zainteresovani, koji žele da svojom kreativnošću ulepšaju naš grad pred manifestaciju „Dani ludaje“, mogu da se prijave na: 0230/426 300 ili 064/ 857 40 44 ili putem mejla na: [email protected]. Komisija će pre početka manifestacije obići sve prijavljene izloge i izabrati najlepši. 

Vreme:

Pretežno sunčano i toplije. Najviša temperatura u Kikindi biće 28 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološka situacija će biti povolјnija za većinu hroničnih bolesnika i meteoropata. Blagi oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Moguće meteoropatske reakcije su promenlјivo raspoloženje i glavobolјa. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima.

error: Content is protected !!