Počeli radovi na izgradnji prve deonice „Osmeha Vojvodine“

Simboličnim polaganjem kamena temeljca, danas je zvanično počela izgradnja „Osmeha Vojvodine“, brze saobraćajnice od Bačkog Brega do Srpske Crnje dužine 186 kilometara, koja će povezati  granični prelaz sa Mađarskom, Sombor, Кulu, Vrbas, Srbobran, Novi i Stari Bečej, Кikindu, Srpsku Crnju i Nakovo, odnosno granicu sa Rumunijom. Polaganju kamena temeljca prisustvovao je i gradonačelnik Nikola Lukač:

Saobraćajnica „Osmeh Vojvodine“ doprineće bržem i bezbednijem saobraćaju. Takođe, doneće i manju frekventnost vozila kroz naseljena mesta, što i jeste pored bezbednosti, cilj ovog velikog projekta – rekao je Lukač. 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infratrukture Goran Vesić istakao je da će to biti veoma prometan i važan put, kako za građane Srbije, tako i za građane Rumunije, jer će postati najbrža veza do zapadne Evrope:

Izgradnja ove brze saobraćajnica bila je posebna želja predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Tokom njegove posete Kini i predsedniku Siju 17. oktobra, potpisan je ugovor o izgradnji, a za manje od dva meseca nakon toga, počinjemo da radimo. To je sjajna vest za Vojvodinu i celu Srbiju – rekao je Vesić. 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas u Bačkom Bregu, gde su počeli radovi na izgradnji prve deonice „Osmeha Vojvodine“, da je to jedna od najvažnijih vesti za Vojvodinu, prenosi Tanjug. 

Mađarski partneri će raditi auto-put ka Bačkom Bregu, sa mostom na Mohaču kod Dunava, a rumunski sa svoje strane autoput ka Srpskoj Crnji i to će postati najbrža veza sa Evropom, što će imati veliki značaj kako za Кikindu i severni Banat, tako i za čitav region. Auto-put će skratiti dužinu putovanja za čak sat i po, koliko je sada potrebno da bi se prošlo kroz pet naseljenih mesta.

 

 

error: Content is protected !!