INFO GRAD KIKINDA, 14. decembar

Danas je četvrtak, 14. decembar

Isključenje vode:

Zbog redovnih radova na vodovodnoj mreži, zameni ventila i vodomera na adresi Nemanjina broj 3 u Kikindi, za sutra, 15. decembra je najavljeno isključenje vode stanarima u Nemanjinoj ulici na potezu od Đoke Radaka do Dimitrija Tucovića u vremenskom periodu od 8 do 12 časova. Mole se potrošači da obezbede dovoljnu količinu vode za svoje potrebe. Za sve dodatne informacije obratite se pozivnom centru na broj 422-760 i 062/8844888.

Udruženje penzionera:

Gradsko udruženje penzionera, u saradnji sa Domom zdravlja, organizuje besplatnu kontrolu šećera u krvi i merenje krvnog pritiska, u prostorijama Udruženja u Ulici Vojvode Putnika 37, svake druge i četvrte srede u mesecu, od 9 do 11 časova. 

Javni konkurs za dodelu nagrade Grada Kikinde:

Komisija za dodelu nagrade Grada Kikinde i gradskih priznanja, raspisala je javni poziv za 2023. godinu. Nagrada grada Kikinde, kao najviše priznanje, dodeljuje se fizičkom licu za dugogodišnji rad, lično zalaganje i izuzetne rezultate u svim oblastima stvaralaštva, čime je dat trajan doprinos razvoju grada Kikinde. Gradska priznanja dodeljuju se fizičkim ili pravnim licima sa prebivalištem na teritoriji grada Kikinde, za značajna ostvarenja u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, privrede i preduzetništva, sporta, humanosti i dobrotvornog rada, postignuta u godini u kojoj se vrši dodela.

Predloge za dodelu nagrada i priznanja grada Kikinde mogu podneti preduzeća, ustanove, druge organizacije, organi i asocijacije, grupe građana i pojedinci sa teritorije grada Kikinde. Predlog se dostavlja pisano i podatke o kandidatu i ishodima njegovog rada, obrazloženje, naznaku oblasti za koju se kandidat predlaže i eventualne dokaze koji potvrđuju navode obrazloženja. Predlozi se dostavljaju do 15. decembra na adresu: Gradska uprava Kikinda, kancelarija broj 80, Trg srpskih dobrovoljaca 12, 23300 Kikinda, sa naznakom: Za nagradu grada Kikinde.

Kulturni centar:

Promocija knjige Dragana Savića biće održana u galerijskom prostoru Kulturnog centra u petak, 15. decembra u 18 sati. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u našem gradu u petak, 15. decembra biće komedija „Ordinacija“. Početak je u 20 sati. 

VŠSSOV:

Koncert Velikog narodnog orkestra AKUDUNS „Sonja Marinković“ biće održan u subotu, 16. decembra u amfiteatru VŠSSOV, sa početkom u 18 sati. 

„Ledeno jezero“:

Klizalište na velikom parkingu kod Sportskog centra „Jezero“ otvoreno je radnim danima od 16 do 21 sat, vikendom do 22 sata. Cena ulaska na led je 150 dinara, koliko košta i iznajmljivanje klizaljki u trajanju od jednog sata. 

Sport:

SU „Apolo“ će u subotu, 16. decembra biti domaćin „Sova kupa“, rangirnog turnira u sistemu Kupa Srbije. Takmičenje će biti održano u hali SC „Jezero“, a okupiće 90 streličara iz cele zemlje. Svečano otvaranje je u 9.45. 

Vreme: 

Oblačno i suvo. Najviša temperatura u Kikindi biće 8 stepeni. 

Bioprognoza: 

Osobe sa srčanim i respiratornim obolјenjima mogu osetiti izvesne tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Od meteoropatskih reakcija mogući su umor, glavobolјa i nesanica. Učesnicima u saobraćaju se savetuje dodatna opreznost.

error: Content is protected !!