Srdić o velikom uspehu polaznika Centra za talente, večeras u Biblioteci prezentacija nagrađenih radova

Polaznici Regionalnog centra za talente „Dušan Vasiljev“ ostvarili su izuzetan uspeh na državnim takmičenjima za osnovce i srednjoškolce u Pančevu i Čačku, osvojivši čak 21 nagradu, što je rekordan broj kikindskog Centra. S obzirom na to da se takmičenja talenata održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i nalaze se u kalendaru takmičenja, Svetlana Ćulafić, Emilija Reljin, Dunja Bjelić, Lea Kalember, Vuk Jakić, Ana Stojković i Tatjana Isakov biće oslobođeni polaganja prijemnog ispita za fakultete iz istorije, književnosti, psihologije i biologije: 

Jesenas smo imali jako dobar upis, sve oblasti su bile zastupljene, neke malo popularnije od drugih, tako da smo na Pokrajinskom nivou takmičenja imali 30 polaznika. Na Državnom takmičenju, 13 polaznika je osvojilo 21 nagradu, od kojih je većina za plasman, što učenike 3. i 4. razreda oslobađa prijemnog ispita na fakultetima iz datih oblasti. Psihologija je jedan od fakulteta koje veliki broj maturanata u našoj zemlji upisuje, tako da je odnos 8 kandidata na jedno mesto – rekao je dr Srđan Srdić, rukovodilac RCT „Dušan Vasiljev“ i mentor iz oblasti književnosti. 

Večeras će u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“, sa početkom u 20 sati, biti organizovana javna prezentacija nagrađenih radova: 

Želimo da na ovaj način ukažemo čast deci koja su osvojila nagrade, kako zbog njih tako i da bi to inspirisalo drugu decu i skrenulo pažnju na ovakav način rada. Javnu prezentaciju praktikujemo već desetak godina, a deca imaju priliku da pred roditeljima, prijateljima i svim ostalim zainteresovanim sugrađanima pokažu šta su radili u prethodnom periodu– dodao je Srdić. 

Spisak nagrađenih polaznika možete pročitati ovde

 

error: Content is protected !!