„Mamutfest“ u subotu u Muzeju: Porodična manifestacija u čast Kikinog rođendana

Mamutfest, tradicionalna manifestacija za decu i celu porodicu biće svečano otvorena u subotu, 9. septembra sa početkom u 11 sati u Narodnom muzeju. Posetioci će tokom celodnevnog programa moći da pogledaju više interesantnih izložbi i pozorišnu predstavu, kao i da učestvuju u edukativnim, kreativnim i interaktivnim radionicama.

Narodni muzej Kikinda i ovog septembra pripremio je interesantan i bogat program manifestacije posvećene mamutici Kiki, čiji su ostaci pronađeni u glinokopu farbike „Toza Marković“ pre 27 godina. Mališani će i ovoga puta imati priliku da crtaju, druže se, nešto nauče i na lep način proslave Kikin rođendan. Dragan Kiurski, viši muzejski pedagog, kaže da će u petak, 8. septembra biti organizovane pripremne aktivnosti, koje obuhvataju izradu rođendanskih čestitki, dok će sama manifestacija biti svečano otvorena u subotu, 9. septembra u 11 sati:

„Bazar muzeja i ideja“ je tradicionalni deo „Mamutfesta“, čiji je cilj povezivanje pedagoških službi što više muzeja, koji se u okviru svojih radionica predstave Kikinđanima. Ove godine imaćemo deset muzeja, iz Vojvodine i Beograda, kao i Muzej iz Leskovca, koji nam već treći put dolazi. Manifestacija će početi u 11 sati, otvaranjem dve izložbe. Jedna od njih je naša autorska, koju je radila muzejski edukator Katarina Dragin, zajedno sa desetoro dece. Druga izložba, koja će biti otvorena u novoj galeriji, je gostujuća izložba „Leta pre neta“ Muzeja nauke i tehnike iz Beograda – kaže Kiurski. 

Nakon „Bazar muzeja i ideja“, od 15 do 18 sati biće organizovane rođendanske radionice „Obuci Kiku“ i „Mamutske mrdalice“, kao i radionica „Lovci na mamute“, koju će realizovati Streličarsko udruženje „Apolo“. Sa početkom u 16 sati koncert za bebe i roditelje održaće Milijana Zolotić Simić i Boris Škapik:

U 18 sati biće izvedena edukativna lutkarska predstava „Plivajte sa nama“ Dečjeg pozorišta „Teatrilo“, rađena po slikovnicama Kikinđanina Vladimira Anušića. Predstava govori o tome kako se ponašati na bazenu i kako prevazići eventualne strahove. Za sam kraj „Mamutfesta“ očekuje nas mini-žurka, odnosno radionica Plesnog studija „Džesi“– dodao je Kiurski. 

 

error: Content is protected !!