INFO GRAD KIKINDA, 7. septembar

Danas je četvrtak, 7. septembar

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu na svet je došla devojčica.

Isključenje struje:

Zbog radova na električnoj mreži, u petak, 8. septembra od 9 do 11 sati bez struje će biti potrošači u Ulici Jovana Popovića u Bikaču, od Petefi Šandora prema Bašaidu. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Danas će u prostorijama Crvenog krsta biti održana redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi. Svi koji to žele, dragocenu tečnost moći će da daruju od 8.30 do 13 sati. 

Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima:

Javni poziv za učešće direktnih korsinika, odnosno privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji Kikinde trajaće do utroška sredstava za realizaciju projekta „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“, a najduže do 30. novembra 2027. godine. Poziv je objavljen na oglasnoj tabli Uslužnog centra, kao i na sajtu grada Prijave se predaju na šalteru broj 2 ili se šalju poštom preporučeno. 

Besplatni dermatološki pregledi u seoskim ambulantama:

U saradnji sa Domom zdravlja i Gradskom upravom, Udruženje dermatovenerologa Srbije će u subotu, 9. septembra obavljati besplatne preventivne dermatološke preglede u tri seoske ambulante na teritoriji našeg grada. Građani mogu doći na pregled bez obzira na to da li imaju zdravstvenu knjižicu kod sebe ili ne, kao i bez obzira na mesto stanovanja. Pregledi će se obavljati od 10 do 12 časova u Mokrinu, a od 12.30 do 14.30 u Bašaidu i Banatskom Velikom Selu. Besplatne preglede obaviće dr Danica Tiodorović, dr Tatjana Roš, dr Miroslav Dinić i dr Tatjana Radević. 

Đačke legitimacije:

Obaveštavaju se učenici srednjih škola da je počela izrada đačkih legitimacija za prevoz đaka prevozom „Autoprevoza“. Za izradu je potrebna potvrda iz škole i dve fotografije. Cena izrade je 300 din.

Sindikalna organizacija penzionera: 

Sindikalna organizacija penzionera obaveštava najstarije sugrađane da je sklopila sporazum sa Biohemijskom laboratorijom „Fluidlab“, koja radi sve vrste analiza krvi i urina, a po dogovoru dolaze i na kućnu adresu. Saradnja je ostvarena i sa Ambulantom „Medic Care„, koja nudi usluge zamene pelena, nabavke i brige o redovnom uzimanju lekova, pomoć pri odlasku kod lekara, prevencije dekubitusa, davanja klizme, zamene urinarnih katetera i svih vrsta stoma. Svi penzioneri imaju popust na usluge. Sindikalna organizacija penzionera nalazi se u Nemanjinoj broj 1, a za više informacija možete se obratiti Radovanu Subinu na broj: 0230 422 960. 

Izađi mi na teglu:

Gatronomska manifestacija „Izađi mi na teglu“ biće održana danas u našem gradu. Na Trgu će od 11 do 17 sati ajvar kuvati deset ekipa, a najbolji prema oceni tročlanog žirija predstavljaće naš grad u državnom finalu uu Beogradu. 

Besplatni časovi joge:

Joga udruženje „Sunce“ organizuje u septembru i oktobru besplatne časove joge, koji će biti održani u Kulturnom centru, ponedeljkom i četvrtkom od 20 sati. Obezbeđene su prostirke za sve polaznike, a iskustvo u vežbaju joge nije neophodno. 

Izbor za najlepše uređen izlog:

U susret najvećoj manifestaciji u našem gradu, „Danima ludaje“, lokalna samouprava i Turistička organizacija su i ove godine raspisali konkurs za izbor najlepše uređenog izloga u Kikindi. Rok za prijavljivanje je 11. septembar. Svi zainteresovani, koji žele da svojom kreativnošću ulepšaju naš grad pred manifestaciju „Dani ludaje“, mogu da se prijave na: 0230/426 300 ili 064/ 857 40 44 ili putem mejla na: [email protected]. Komisija će pre početka manifestacije obići sve prijavljene izloge i izabrati najlepši. 

Sport:

Džudo klub „Partizan“ upisuje nove članove u školu džudoa, kao i u školicu džudo sporta, koja je namenjena uzrastu od 4 do 7 godina. Zainteresovani sve informacije mogu dobiti ako pozovu broj: 064 331 24 32. 

Vreme:

Pretežno sunčano sa temperaturom do 29 stepeni. 

Bioprognoza: 

Nastavlјa se period povolјnih biometeoroloških prilika za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje srčanim i bolesnicima sa psihičkim tegobama. Moguća je glavobolјa.

error: Content is protected !!