Kikinda treću godinu zaredom deo velikog takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“

Audicija za najveće regionalno muzičko takmičenje dece i mladih starosti od 14 do 20 godina, „Srbija u ritmu Evrope“ biće održana u našem gradu u subotu, 18. marta sa početkom u 11 sati, u Kulturnom centru. U pitanju je veliko muzičko takmičenje koje okuplja decu i mlade, a Kikinđani će imati priliku da zajedno sa svojim vršnajcima iz još više od 20 opština i gradova iz naše zemlje predstavljaju države Evrope, Izrael i Australiju:

Kikinda ove godine treći put učestvuje na takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“, koje će, prema najavama organizatora, biti još veće i spektakularnije nego što je bilo do sada. Audicija u Kikindi će biti u Kulturnom centru naredne subote, kada će muzički saradnici, koreografi i ostali iz organizacije potruditi da i ove godine odaberu najboljeg predstavnika našeg grada -kaže Marko Markovljev, v.d. direktora Kulturnog centra.  

Kikinda je do sada dva puta učestvovala na ovom takmičenju. Pretprošle godine, za naš grad nastupali su Andrej Salkai, Milana Rajkov, Ena Šošić i Minja Krstić, predstavljajući Norvešku, i zauzeli visoko 6. mesto. Pošle godine, Kikindu su predstavljale: Ena Gogić, Ena Šošić, Mima Menda i Milana Rajkov, sa pesmom na jermenskom jeziku:

Pre dve godine smo nastupili prvi put, kada smo osvojili šesto mesto, čime smo bili izuzetno zadovoljni. Prošlogodišnji nastup naših sugrađanki je bio vrlo zapažen, a stručni žiri ga je nagradio maksimalnim brojem bodova. Nadam se da ćemo ove godine tu granicu pomeriti, ako ne i pobediti – kaže Markovljev. 

Prijavljivanje i informacije na Instagram profilu: @rhythm_of_europe ili putem aplikacija Viber i Whatsapp na broj: 060 65 55 013. 

Kulturni centar ove sedmice organizuje „Nedelju žena“, koja traje do subote, 11. marta:

Večeras je naša gošća simonida Milojković, koja će od 19 sati predstaviti svoju najnoviju knjigu „U zagrljaju princa tame“, a u petak će, takođe u velikoj sali Kutlurnog centra od 19 sati, Amatersko društvo „Branislav Nušić“ iz Šida izvesti predstavu „Rođene“. Nedelju žena završićemo zanimljivim programom, predstavljanjem knjige „Na putu ka stotoj“, Dobrile Ivanovski Čabrić, u Udruženju penzionera u subotu, sa početkom u 18 sati.  

Naš sagovornik pozvao je zainteresovane sugrađane, koji vole da pevaju i uživaju u muzici, da se pridruže Horu „Atendite“:

Koristimo svaku priliku da pozovemo mlade, ali i sve ostale sugrađane, da se pridruže našoj velikoj muzičkoj porodici, koja ove godine obeležava pet godina postojanja. Trenutno imamo oko 50 članova, ali bismo voleli da ih ima još više. Probe su ponedeljkom i četvrtkom od 19 sati u Kulturnom centru – rekao je Markovljev. 

error: Content is protected !!