INFO GRAD KIKINDA, 10. mart

Danas je petak, 10. mart

Isključenje struje: 

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, danas od 9 do 12 sati bez struje će ostati parna strana Ulice Vojvode Putnika, od Branka Radičevića do Semlačke, a od 9 do 10 časova Čanadska ulica, od Đure Jakšića do Braće Bogaroški, i polovina Ulice Braće Bogaroški, prema Čanadskoj. Takođe danas, od 11 do 13 sati bez struje će biti korisnici u Bašaidu, u Vojvođanskoj ulici, od Benzinske pumpe do Ulice Rade Budurina. 

HRV dijagnostika u Kikindi:

HRV dijagnostika, koja omogućava neinvazivnu metodu analize autonomnog nervnog sistema, dostupna je Kikinđanima svake subote od 9 do 14 časova, u specijalističkoj internističkoj ordinaciji „Blažić Diabet COR“, u Svetosaskoj ulici broj 43. Analiza je namenjena zdravim ljudima, koji osećaju hronični umor, slabost ili malaksalost, osobama koje boluju od hroničnih bolesti, kao i kod sportista, radi utvrđivanja forme, utreniranosti, oporavka i pravljenja plana treninga. Preglede obavlja dr Goran Abraham, a zakazivanje je radnim danima od 16 do 20 sati, na brojeve: 0230/437-734, 060/39 42 999 i 064/39 42 999. 

Kulturni centar:

U okviru programa „Nedelje žena“, večeras sa početkom u 19 sati, u velikoj sali Kulturnog centra, Amatersko društvo „Branislav Nušić“ iz Šida izvešće predstavu „Rođene“. U subotu, sa početkom u 18 časova u Udruženju penzionera, devedesetpetogodišnja Dobrila Ivanovski Čabrić promovisaće knjigu „Na putu ka stotoj“. Ulaz je slobodan. 

Narodni muzej:

U sklopu pratećeg programa izložbe „Budišini – priča o porodici kroz nekoliko portreta“, radionice u okviru kojih će učenici moći da se upoznaju sa porodičnim stablom i značajem porodice u formiranju identiteta, za osnovce će biti organizovane 14, 21. i 28. marta od 11 do 15 časova, a za srednjoškolce u istom terminu sredom, odnosno 15, 22. i 29. marta. Edukativna šetnja za odraslu publiku, koja će imati priliku da vidi nekadašnje kuće porodice Budišin, biće organizovana 16. i 30. marta, sa početkom u 17 sati.

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u našem gradu večeras će biti predstava „Smrt čoveka na Balkanu“. Početak je u 20 sati. 

Galerija „Tera“:

Večeras će u Galeriji „Tera“, sa početkom u 20 sati, biti otvorena izložba „Svetski bol, svetska šala“, akademske umetnice iz Beograda Sonje Gajić. 

Dečje pozorište „Lane“: 

U nedelju, 12. marta, u terminima od 17 i 19 sati, na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ biće izvedena predstava „Lepotica i zver“. 

Vašar u nedelju u Bašaidu:

Mesna zajednica Bašaid u nedelju, 12. marta, na putu za Tordu, na Starom vašarištu, organizuje veliki robni i stočni vašar. Vašar široke potrošnje u Bašaidu se održava svakog drugog vikenda u mesecu, od marta do novembra, i treći je po veličini u Vojvodini. 

Sport:

U 17. kolu Vojvođanske lige Istok, u subotu, 11. marta lokalni derbi na Gradskom stadionu igraće OFK Kikinda i ŽAK, „Kozara“ u Banatskom Velikom Selu dočekuje „Polet“ iz Idvora, dok kozarača „Sloboda“ putuje u Kačarevo, gde će igrati protiv ekipe „Jedinstvo Stević“. U nedelju, 12. marta, „Crvena zvezda“ će u Ruskom Selu dočekati „Jedinstvo“ iz Vlajkovca. Sve utakmice počinju u 14.30. 

U 17. kolu Druge lige Sever, odbojkašice GŽOK „Kikinda 0230“ u subotu od 17 sati igraju u Novom Sadu protiv ekipe „NS Volej Tim“. Kikinđanke su trenutno na pretposlednjem, 11. mestu prvenstvene tabele, dok su njihove sutrašnje protivnice pete. Odbojkaši Kikinde u nedelju na domaćem terenu, od 16 sati dočekuju „Partizan“ iz Bača, drugoplasiranu ekipu na tabeli. Kikinđani trenutno zauzimaju četvrto mesto. 

Vreme:

Promenjivo oblačno sa mestimičnom kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 15 stepeni. 

Bioprognoza: 

Kardiovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim obolјenjima se savetuje izvesna opreznost usled očekivanog uticaja biometeoroloških prilika. Mogući su glavobolјa, reumatski bolovi i neraspoloženje. Pojačan oprez se preporučuje u saobraćaju.

error: Content is protected !!