OŠ „Đura Jakšić“: Učenici i nastavnici se vratili iz Slovenije puni lepih utisaka

Desetoro učenika, učitelj i tri nastavnice Osnovne škole „Đura Jakšić“ boravili su u šestodnevnoj poseti Sloveniji, u okviru realizacije Erazmus plus projekta pod nazivom „Poveži veštine“, koji je finansiran od strane Evropske unije.

Kikinđani su boravili u Mariboru, gde su imali priliku da pohađaju časove u Osnovnoj školi „Tabor I“: 

Jedan od ciljeva projekta je unapređenje multikulturalnosti učenika, a nastvnici su imali priliku da usvoje neke nove nastavne metode. Takođe, u sklopu projekta, u maju će četvoro nastavnika boraviti u Italiji na seminaru, čija će tema biti unapređenje integrativne nastave –  kaže koordinatorka projekta Dorbislava Ružić, nastavnica engleskog jezika. 

Učenici OŠ „Đura Jakšić“ pohađali su redovne časove u mariborskoj školi u trećem i sedmom razredu: 

 Nakon nastave, bilo je organizovano upoznavanje Maribora, tako da su učenici posetili neke kulturno-istorijske znamenitosti, ali imali i priliku da se sankaju, uživaju i osete sve čari ovog grada – nadovezala se Biljana Radujko, nastavnica geografije. 

Učenica sedmog razreda Teodora Ćurčin veoma je zadovoljna posetom Sloveniji i puna je lepih utisaka:

Ovo je bilo zaista predivno iskustvo, a Maribor je prelep grad. Što se tiče tamošnje škole, interesantno je da učenici u njoj borave u papučama, a korišćenje telefona je potpuno zabranjeno. Imaju veoma zabavan nastavni program – kaže Teodora. 

error: Content is protected !!