Zato što volim Kikindu

„Invictus challenge“ od petka do nedelje, prijavljivanje ekipa još uvek traje

Sportski centar „Jezero“ i ovog leta organizovaće „Invictus challange“, takmičenje slično nekada popularnim “Igrama bez granica”, koje će biti održano od 5. do 7. avgusta. Takmičenje u petak i subotu na bazenima počinje u 19 sati, dok će u nedelju, 7. avgusta, od 18 sati na Starom jezeru biti održana trka sa preprekama za decu.  

Ova atraktivna i interesantna manifestacija održana je prošle godine prvi put u našem gradu, sa željom da postane tradicionalna. Takmičenje na bazenu je zamišljeno tako da se stariji podsete na nekadašnje „Igre bez granice“ koje smo svi voleli, a da naše mlađe generacije vide kako su se nekada takmičile ekipe iz celog sveta u zabavnim igrama u bazenu, kaže za naš radio Mirko Kenjalo, rukovodilac službe sporta i rekreacija SC „Jezero“:

Koncept je zamišljen tako da ekipu čine najmanje tri muškarca i dve devojke, ali borj takmičara nije ograničen. Takmičenje se organizuje u deset mesta u Vojvodini, a pobednik iz svakog plasiraće se u finale, koje će biti 27. avgusta u Novom Sadu. Broj prijavljenih ekipa diktira broj igara u kojima će se učesnici takmičiti – kaže Kenjalo i dodaje da je interesovanje veće nego prošle godine. 

Zainteresovane ekipe mogu još uvek da se prijave, danas i sutra, na dan takmičenja, putem broja: 065/ 526 81 20. Kada je u pitanju treći dan takmičenja, trka sa preprekama na Starom jezeru, prijavljivanje je u nedelju, od 16 do početka takmičenja u 18 sati:

Treći dan takmičenja „Invictus challange“ biće posvećen najmlađima. Na Starom jezeru biće organizovana trka sa preprekama, za decu uzrasta od 6 do 12 godina. Deca će biti podeljena u grupe po uzrasnim kategorijama i njihov zadatak će biti da savladaju 15 prepreka prelagođenih njihovom uzrastu. Prepreke zahtevaju puzanje, provlačenje ispod zidova, preskakanje zidova, gađanje u košu i druge, a sve u cilju zabave i druženja – kaže Kenjalo. 

Projekat „Zato što volim Kikindu“ realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u 2022. godini. 

Pratite nas FB