U toku radovi na rehabilitaciji saobraćajnica

Radovi na asfaltiranju i krpljenju udarnih rupa na teritoriji našeg grada započeti su pre oko mesec dana. Do sada su urađene ulice u Mokrinu, Iđošu, Velikom Selu i Nakovu, a u toku su radovi na delu puta od Banatske Topole prema Ruskom Selu.

Planom redovnog održavanja i rehabilitacije sabraćajnica predviđeni su sledeći radovi: popravka oštećenja kolovoza u gradu i seoskim naslejima na površini od 5 000 kvadratnih metara, popravka oštećenja kolovoza na opštinskim putevima, takođe na površini od 5 000 kvadratnih metara, kao i rehabilitacija kolovoza u pojedinim ulicama u Banatskom Velikom Selu, Nakovu i Iđošu.

Predrag Jovanović, šef gradilišta u „Ekogradnji“, kaže da je pre oko mesec dana počelo redovno održavanje na teritoriji našeg grada, a trenutno su u toku radovi na presvlačenju loših deonica, na delu puta od Banatske Topole prema Ruskom Selu:

Pre toga smo uradili krpljenje udarnih rupa u Mokrinu, od Iđoša do Mokrina, a radili smo i presvlačenje nekoliko ulica u Iđošu: Žarka Zrenjanina, Toze Markovića i Karađorđeva. U Velikom Selu smo uradili kompletnu Ulicu Sime Šolaje, od iskopa do nasipanja tucanika i kamena, nakon čega je urađen i sloj asfalta, a urađeno je i presvlačenje Ulice Ive Lole Ribara u Nakovu – kaže Jovanović i dodaje da je u planu da se uradi i krpljenje udarnih rupa u gradskoj zoni, što je prioritet u narednom periodu. 

Radove je danas obišao gradonačellnik Kikinde Nikola Lukač, koji je istakao da je reahbilitacija putne infrastrukture izuzetno značajna:

U okolnim selima je urađeno ono što je u razgovoru sa meštanima i predstavnicima mesnih zajednica određeno kao prioritet. Firma „Ekogradnja“ dobro radi svoj posao  u dogovoru sa nama i po prioritetu radova, a sve se realizuje po željenoj dinamici. Ako budemo mogli, novim rebalansom ćemo opredeliti i dodatna sredstva i siguran sam da ćemo, zajedno sa stručnim službama odrediti prioritete, a sve u najboljem interesu građana Kikinde – rekao je Lukač. 

error: Content is protected !!