Gradonačelnik o najvažnijim projektima u gradu: Kikinda je jedno veliko gradilište

U okviru finalnih priprema za puštanje postrojenja za preradu pijaće vode u rad, Javno preduzeće „Kikinda“ će još danas vršiti hemijski tretman vode i ispiranje sistema vodovodne mreže u gradu. Nakon toga preostaje da se uradi opsežna analiza, kako bi se dokazalo da je ta voda higijenski ispravna i da može da se koristi za piće. Time će biti rešen višedecenijski problem pijaće vode u našem gradu, ali i u okolnim seoskim mesnim zajednicama, gde će biti izgrađena mini postrojenja za preradu pijaće vode: 

Konačno sa ponosom možemo da kažemo da je Fabrika vode izgrađena, tehnologija je implementirana, a postrojenje je pušteno u probni rad. Već se vidi velika razlika u kvalitetu vode, a nakon poslednjih testiranja i analiza, već za par nedelja, imaćemo kvalitetnu vodu. Vrednost kompletne investicije je preko 11 miliona evra, a ogrmonu zahvalnost dugujemo i Vladi Republike Srbije, jer grad ovaj veliki problem nije mogao sam da reši. Takođe, i Pokrajisnka vlada je imala razumevanja za zamenu vodovonih cevi i magistralnog voda, na čemu se radilo paralelno sa izgradnjom Fabrike vode. Uskoro započinje izgardnja mini postrojenja za preradu vode u Nakovu, Banatskom Velikom Selu, Iđošu i Mokrinu, a pripremljena je i projektno-tehnička dokumentacija za ostalih pet sela, kako bismo i u gradu i u svih 9 sela imali kvalitetnu pijaću vodu – rekao je gradonačelnik Nikola Lukač. 

Nakon završene rekonstrukcije dela Opšte bolnice u našem gradu, ove sedmice su sa radom u renoviranoj zgradi počela odeljenja Fizijatrije, Neuropsihijatrije, Transfuziologije i Patologije. Dosad je u ovaj kapitalni projekat,  uloženo više od 480 miliona dinara, a završetkom Dečjeg odeljenja ovog leta, biće okončana prva faza rekosntrukcije Opšte bolnice:

Zahvaljujući razumevanju Vlade Repbulike Srbije, kikindska Bolnica je prepoznata kao zdravstvena ustanova koja zahteva kompletnu rekonstrukciju. Ovo će mnogo značiti pre svega pacijentima, ali i zaposlenima, koji sada imaju i najsavremeniju opremu. Paralelno će biti rađena projektno-tehnička dokumentacija za naredne faze, a Grad će parking i u parkovski deo urediti, tako da će Bolnica nakon toga biti po najvišim standardima. 

Na inicijativu sugrađana, uskoro će biti započeti radovi na atmosferskoj kanalizaciji u Moravskoj ulici: 

Usled većih količina padavina u kraćem periodu u ulicama Moravska, Ivana Jakšića i Sterije Popovića, taj deo grada bude potopljen satima i voda se teško povlači. Projekat će sufinansirati Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine sa 180 miliona, dok će iz gradskog budžeta biti izdvojena 22 miliona dinara. 

 

error: Content is protected !!