Kalcedonija donirala novu zubarsku stolicu Stomatološkoj službi Doma zdravlja

Društveno odgovorna kompanija „Kalcedonija“, obezbedila je sredstva za nabavku nove zubarske stolice, za potrebe Stomatološke službe Doma zdravlja. Vrednost donacije iznosi oko 620 hiljada dinara. S obzirom na to da je prethodna zubarska stolica bila dotrajala i u lošem stanju, ova donacija će mnogo značiti Stomatološkoj službi. 

 

Kompanija „Kalcedonija“, koja u našem gradu posluje nešto više od pet godina, 2019. godine obezbedila je sredstva za nabavku laringoskopa dve godine kasnije, tokom epidemije koronavirusa donirala aspirator i dve infuzione pumpe, za potrebe dodatne jedinice Intenzivne nege, a prošle godine, u saradnji sa „Mekaforom“, nabavljen je moderan defibrilator:

Veoma smo zadovoljni kada imamo priliku da pomognemo lokalnoj zajednici u kojoj poslujemo. Naša kompanija ima mnogo zaposlenih, od kojih smo i čuli da je Stomatološkoj službi potrebna nova stolica – rekao je Adriano Zoni, direktor ove italijanske kompanije u našem gradu. 

Lokalna samouprava je 2017. godine započela aktivnosti na većem angažovanju privrede u životu lokalne zajednice, povezujući institucije i programe sa privrednim društvima koja su spremna da pomognu u rešavanju određenih problema. Lepa saradnja lokalne samouprave i kompanija koje posluju u našem gradu nastavlja se kroz donatorske aktivnosti:

Iako je među najmlađim kompanijama u našoj sredini, „Kalcedonija“ je za ovo vreme koliko posluje u našem gradu pokazala visok stepen društvene odgovornosti, i zajedno sa još nekim firmama predstavlja lidera u pomoći, pre svega kikindskom zdravstvu. Vrednost donacije iznosi oko 620 hiljada dinara, a naglasio bih da je ovo jedina stomatološka ordinacija u gradu koja radi svakog dana, tako da sa ovom novom stolicom neće biti nikakvih prepreka za pružanje usluga – istakao je Saša Tanackov, član GV zadužen za privredu i inevsticije. 

Uručenju je prisustvovao dr Miloš Radlović, načelnik Stomatološke službe Doma zdravlja. 

error: Content is protected !!