Dragan Pecarski: Ulaganje u sport nije trošak nego investicija

Sredstva iz gradskog budžeta za tekuću godinu, namenjena za programe u oblasti sporta, raspodeljena su na osnovu završenih konkursa za godišnje redovne programe plaćeni sportski trener, posebne programe i projekte sportskih klubova i organizacija koji svojim kvalitetom doprinose razvoju, unapređenju i afirmaciji sporta, i za osnovne programske aktivnosti sportskih udruženja, kaže za naš radio član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Dragan Pecarski:

Sredstva su raspodeljena, a već je počela i redovna isplata. Grad je za redovni program izdvojio 17 miliona dinara, za posebni program 2,5 miliona dinara, za beneficirane klubove 10 miliona dinara, dok je za plaćene trenere opredeljeno oko 9,8 miliona dinara za 12 sportskih stručnjaka. Sredstva uložena u sport ne predstavljaju trošak, nego investiciju, jer naši sportisti i klubovi na dostojan i najbolji način prezentuju naš grad – kaže Pecarski. 

Na teritoriji našeg grada četiri sportska kluba nadmeću se u najvišem rangu takmičenja: MRK „Kikinda Grindeks“, ŽORK „Kikinda“, SU „Kika 0230“ i Džudo klub „Partizan“. Rukometaši su osvajanjem Kupa Vojvodine ponovili prošlogodišnji uspeh, a ulaskom u četvrtfinale Kupa Srbije napravili su korak više: 

Možemo da kažemo da smo nakon žreba dobili možda i najlakšeg protivnika, u poređenju sa ostalim učesnicima četvrtfinala. „Kikinda Grindeks“ je u pauzi prvenstva dobila i pojačanja, tako da očekujemo da će 22. februara, kada se igra utakmica protiv „Radničkog“ iz Kragujevca, u punoj hali „Jezero“, naš klub ostvariti istorijski uspeh plasmanom u četiri najbolje ekipe. 

Kada su u pitanju rukometašice „Kikinde“, one se trenutno sa 7 osvojenih bodova nalaze na pretposlednjem mestu prvenstvene tabele:

Rukometašice se, nažalost, grčevito bore za opstanak u najvišem rangu. Verujemo u tu ekipu i u promene u kadrovskom smislu, tako da se nadamo da će devojke, koje su zaslužile da igraju u najvišem rangu, uspeti tu i da ostanu. 

Kuglašice SU „Kika 0230“ nadmeću se u Superligi Srbije, a nakon 14. odigranih kola imaju 11 pobeda i zauzimaju visoko treće mesto na tabeli, sa istim brojem bodova kao drugoplasirani „Kristal“ iz Zrenjanina:

Kikindske kuglašice već duže vreme prave odlične rezultate, koji su za svaku pohvalu. Iz tog razloga su i prepoznate od strane grada, tako da smo im ove godine obezbedili da imaju plaćenog stručnjaka. Na taj način pokušavamo da pomognemo ovim damama, koje i pored toga što nemaju kuglanu i adekvatne uslove za rad, postižu vrhunske rezultate – rekao je Pecarski i dodao da sjajne rezultate u eliti postižu i džudisti kikindskog „Partizana“:

Džudisti su nas veoma prijatno iznenadili i samim ulaskom u Superligu. Još više su nas iznenadili i obradovali učešćem u Ligi šampiona, takmičenju na nivou Evrope, koje će krajem godine biti organizovano u Beogradu.

Proteklog vikenda nastavljeno je prvenstvo u Drugoj odbojkaškoj ligi, u kojoj se nadmeće Gradski ženski odbojkaški klub Kikinda 0230. Kikinđanke su uz veliku borbenost i želju za pobedom, savladale trećeplasiranu ekipu na tabeli, a njihov novi trener je Dragan Pecarski: 

Naglasio bih da kolega Igor Golijanin i ja radimo u klubu timski, a ja sam samo preuzeo tu odgovornost da malo „promešamo karte“, damo devojkama vetar u leđa i dodatni motiv. One su sa Igorom u prethodnom periodu radile izuzetne dobro, a mala promena nikad nije na odmet. U nedelju, 12. februara u hali SC „Jezero“  u 16 sati dočekujemo ekipu „Futoga“, očekujemo da će utakmica biti lakša od prethodne koju smo imali na gostovanju, nadamo se dobrom ishodu i osvajanju tri boda. 

error: Content is protected !!