INFO GRAD KIKINDA, 10. februar

Danas je petak, 10. februar

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u našem gradu rođene su dve bebe ( devojčica i dečak).

Akcija dobrovoljnog davanja krvi: 

U ponedeljak, 13. ferbuara, od 8.30 do 13 sati u prostorijama Crvenog krsta u našem gradu biće održana redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi. 

Narodni muzej:

U okviru revije arheoloških filmova, danas će u Muzeju od 18 sati biti prikazana tri ruska filma: „Krasnov“, „Istorijski pejzaž okoline Galičkog jezera“ i „Ostrvo Vjoži“, dok će u subotu, poslednjeg dana revije, posetioci moći da pogledaju hrvatski arheološki film „Vučedolska jarebica“. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u našem gradu večeras će biti predstava „Laža i paralaža“. Početak je u 20 časova. 

Dečje pozorište „Lane“: 

Na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 12. februara biće izvedena predstava „Lepotica i zver“. Početak je u 17 časova. 

Dani vina u Iđošu:

Centralni deo 23. po redu manifestacije „Dani vina“ biće održan u subotu, 11. februara u Iđošu. Program počinje u 12 časova, svečanim osvećenjem takmičarskih vina. Oko 13 časova se ide u obilazak iđoških vinograda, kada će biti i svečano orezivanje loze, a nakon toga, pa do 17.30 će biti degustacija svih takmičarskih vina. Proglašenje generalnog, mesnog i pokrajinskog pobednika, kao i dodela nagrada i priznanja najboljima biće u 14 časova. 

Poklon koncert 14. februara u Pozorištu:

Turistička organizacija Kikinde i lokalna samouprava 14. februara, povodom Svetog Trifuna i Dana zaljubljenih, sugrađanima poklanjaju koncert, na kojem će nastupiti orkestar Aleksandra Dujina, Nevena Reljin i Vanja Manić Matić. Koncert će biti održan u Narodnom pozorištu, sa početkom u 19 sati. Besplatne karte mogu se preuzeti u prostorijama Turističke organizacije, radnim danima od 10 do 14 časova.

Gradsko udruženje penzionera:

Udruženje penzionera „Kikinda“, povodom Svetog Trifuna i Dana zaljubljenih, 14. februara sa početkom u 19 sati, u sali Udruženja organizuje zabavno veče u ime ljubavi i vina. Detaljnije informacije mogu se dobiti pozivom na: 421 442 ili 062/ 88 22 548. 

Sport:

Utakmicu 14. kola Arkus Superlige rukometašice „Kikinde“ igraće u  subotu, 11. februara od 19 sati u Inđiji protiv „Železničara“. 

U 13. kolu Druge lige Sever, GŽOK „Kikinda 0230“ u nedelju u hali SC „Jezero“ dočekuje ekipu „Futoga“. Početak utakmice je u 16 časova. 

Streljački klub Kikinda upisuje nove članove, decu uzrasta od 10 do 16 godina. Škola streljaštva je besplatna, a svi zainteresovani mogu da dođu radnim danima između 18 i 21 sat u streljanu, koja se nalazi na uglu ulica Vojina Zirojevića i Ivana Jakšića, ispod bivše Medicine rada. 

Upis u školu odbojke „Ki 0230“ za mlađe devojčice, uzrasta od prvog razreda osnovne škole, je u toku. Sve detaljnije informacije mogu se dobiti na: 063/ 500 956. 

Vreme:

Pretežno sunčano i hladno. Najviša temperatura do 4 stepena.  

Bioprognoza: 

Relativno povolјna biometeorološka situacija iako su kod pojedinih hronično obolelih moguće uobičajene tegobe. Oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu reumatskih bolova i neraspoloženja.

error: Content is protected !!