Bogat i raznovrstan program 38. „Dana ludaje“

Najveća i najznačajnija kikindska manifestacija „Dani ludaje“ počela je danas i trajaće do nedelje, 17. septembra. I ove godine sve Kikinđane i mnogobrojne goste našeg grada očekuje bogat i raznovrstan program, za sve ukuse i uzraste. 

Dani ludaje počeli su danas „Igrama sa ludajom“, u kojima su učestvovali učenici osnovnih škola. Danas će sa početkom u 18 sati u Narodnoj biblioteci biti otvorena izložba „Plodovi jeseni“, u okviru koje će biti dodeljene nagrade za najbolje likovne i literarne radove. Nakon toga, od 19 sati, dr Goran Abraham će održati predavanje „Zdravlje na dlanu, ludaja na tanjiru“:

U petak će početi dvodnevni Mini sajam preduzetnika, a u popodnevnim satima nas očekuje najslađi deo manifestacije, Karneval predškolaca, u kojem će učestvovati rekordan broj dece, koje će ove godine biti preko 500. Kuriozitet je to što će gosti biti i mališani iz dva beogradska vrtića. Od petka do nedelje, će na potezu od Gradske kuće prema Muzeju biti „Ulica starih zanata i suvenira“  – rekla je Jasmina Milankov, v.d. direktora Turističke organizacije. 

Subota je centralni dan manifestacije, kada će biti organizovani i „Banatski fruštuk“ i „Gostinska soba“:

U okviru „Gostinske sobe“, osim kulturno-umetničih društava iz okolnih sela, predstaviće se i gosti iz Rumunije, kao i dva društva iz Žagubice, koji će se predstaviti vlaškim igrama. Kada je u pitanju „Evropski kutak“, predstaviće nam se gradovi z Srbije i regiona. Na Banatskom fruštuku će biti više od 40 štandova različitih udruženja i proizvođača, a svaki od njih će imati bar nešto od ludaje. Pobednici u kategorijama najduže i najteže bundeve biće proglašeni oko 17 sati – dodala je Milankov. 

U okviru muzičkog programa, večeras od 20 sati koncert će imati violinista Stefan Milenković sa orkestrom „Kamerata“, u petak će u 21 sat nastupiti „Ju grupa“, a u 23 sata dr Nele Karajlić i „Osiromašeni uranijum“, u subotu koncert će održati Milica Pavlović i Saša Matić, a u nedelju će manifestaciju zatvoriti „Banda drvena“, koncertom koji je zakazan za 20 časova. 

error: Content is protected !!