Nagrađeni najbolji literarni, likovni i video radovi na tradicionalnom konkursu Narodne biblioteke

U Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ upriličena je dodela nagrada predškolcima i đacima, čiji su radovi proglašeni za najbolje na tradicionalnom likovnom i literarnom konkursu koji je ova ustanova raspisala povodom manifestacije „Dani ludaje“. 

I ove godine na temu „Plodovi jeseni“ pristigao je veliki broj radova, pa je žiri i ovoga puta imao veoma težak zadatak da izabere najbolje. Kada je u pitanju likovni konkurs, u konkurenciji dece iz vrtića nagrađeni su: Stefan Stajić iz „Kolibrija“, Hana Rackov iz „Bambija“ i kolekcija radova iz Vrtića „Miki“ (vaspitači Dragoslav Tanackov i Mirjana Stanišić). U kategoriji osnovaca, autori najboljih radova su: Dunja Martin (OŠ „Žarko Zrenjanin“), Mladen Pajić (OŠ „Milivoj Omorac“), Jovan Ilijin (OŠ „Đura Jakšić“), Željko Adamov (OŠ „Šesti oktobar“), Nemanja Romakov (OŠ „Đura Jakšić“) i Hana Rofa (OŠ „Jovan Popović“). Marijana Mirkov, član žirija, kaže da je i ove godine bilo mnogo kvalitetnih radova i da su deca i ovoga puta bila veoma kreativna: 

Ove godine je stiglo oko 200 radova i bilo je jako teško odabrati najbolje, jer su nas mališani i ovoga puta obradovali i iznenadili kreativnošću -rekla je Mirkov. 

U kategoriji literarnih radova, nagrađeni su: Anđela Sekulić (OŠ „Slavko Rodić“), Minja Erdeljan (OŠ „Žarko Zrenjanin“) i Milutin Grubor (OŠ „Jovan Popović“). Za literarni rad na mađarskom jeziku nagrađen je Varga Atila iz OŠ „Mora Karolj“ iz Sajana. Cilj konkursa Narodne biblioteke je da učenici pokažu svoj literarni talenat, ali i to koliko vole i poznaju svoj grad: 

Literarni konkurs je namenjen učenicima nižih razreda, oni vole da pišu i smatramo da treba da ih podržimo u tome i da ih motivišemo. Stariji osnovci i srednjoškolci su učestvovali na video konkursu, u sklopu kojeg su pravili reklamu za ludaju. Zadovoljni smo što su iz godine u godinu radovi sve kvalitetniji, što znači da oni napreduju i u digitalnoj pismenosti. Biblioteka dosta radi na poboljšanju kako čitalačke, tako i digitalne pismenosti – rekla je Dunja Brkin Trifunović iz Narodne biblioteke „Jovan Popović“. 

Osim literarnih i likovnih radova, nagrađeni su i video radovi iz OŠ „Đura Jakšić“ i „Vuk Karadžić“, kao i iz Ekonomsko-trgovinske škole. Besplatne članarine u Biblioteci zaslužile su OŠ „Vasa Stajić“ iz Mokrina i OŠ „Mora Karolj“ iz Sajana. 

 

error: Content is protected !!