Vladimir Tepavac u Kikindu doneo bronzanu medalju sa Svetskog prvenstva u Danskoj

Rukometna reprezentacija gluvih i nagluvih, čiji je golman i kapiten Kikinđanin Vladimir Tepavac, osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu, održanom u glavnom gradu Danske. Našem sugrađaninu, najiskusnijem i najtrofejnijem reprezentativcu, ovo je deseta medalja na velikim takmičenjima. Tim povodom, u Gradskoj kući je upriličen prijem za kikidnskog rukometaša. 

Reprezentacija Srbije, koja se za ovo veliko takmičenje pripremala upravo u našem gradu, u polufinalu izgubila je od Hrvatske, koja je i osvojila titulu svetskog šampiona, dok se za bronzu borila protiv reprezentacije Turske: 

Zahvaljujući velikoj podršci moje porodice i dece, pronašao sam veliku motivaciju da se borim i potrudim da u Kikindu donesem još jednu medalju. Veoma smo zahvalni i gradonačelniku i nadležnima za sport, koji su nam izašli u susret da ovde obavimo završne pripreme i bez čije pomoći ne bismo uspeli da ostvarimo ovakav uspeh. Naredne godine očekuje nas Evropsko prvenstvo, a 2025. Olimpijske igre u Tokiju. Ja ću tada imati 45 godina, a ako se budem dobro osećao, psihički i fizički, ako se poklope sve kockice, pokušaću i tamo da osvojim medalju i mislim da će to biti kraj moje karijere – rekao je Vladimir Tepavac, golman i kapiten rukometne reprezentacije gluvih i nagluvih.

Rukometna reprezentacija gluvih i nagluvih pripremala se i prošle godine u našem gradu, za Olimpijske igre gluvih i nagluvih u Brazilu, gde je osvojila bronzanu medalju, odličje istog sjaja osvojila je i na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj pre dve godine, kao i na Svetskom prvenstvu u Turskoj 2014: 

Bronzana medalja, koja sija zlatnim sjajem, dokaz je da je Kikinda grad sporta, i da vrednuje, poštuje i ulaže u sve grane sporta. Rukomet je svakako jedan od najuspešnijih sportova u našem gradu, a Vladimir Tepavac je osvojio čak deset odličja na velikim takmičenjima. Samo trudom, marljivošću i upornošću mogu da se postignu ovako izuzetni rezultati – rekao je gradonačelnik Nikola Lukač. 

error: Content is protected !!