INFO GRAD KIKINDA, 12. septembar

Danas je utorak, 12. septembar

 

Prekid u vodosnabdevanju:

Zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže, danas će od 8 do 17 časova bez vode ostati potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Živice Dokića, od Branka Radičevića do Barske, Barska, od Branka Vujina do Živice Dokića, i Branka Vujina, od Branka Radičevića do SC „Jezero“ (koji takođe neće imati vodu). Mole se potrošači da obezbede dovoljnu količinu vode za svoje potrebe. JP Kikinda se zahvaljuje na strpljenju i razumevanju. Za sve dodatne informacije obratite se pozivnom centru na broj 422-760 i 062/88-44-888

Isključenje struje:

Zbog radova na električnoj mreži, danas od 9 do 13 sati bez struje će biti potrošači u sledećim ulicama u Mokrinu: Dimitrija Tucovića, Živka Kodranova, od Rade Trnića do Zlatne grede, Dositeja Obradovića, od Svetog Save do Zlatne grede, Svetozara Miletića, od Miroslava Antića do Zlatne grede, Svetog Save, od početka do Dositeja Obradovića, Jovana Jovanovića Zmaja, Ivana Milutinovića, Zlatne grede, Žarka Zrenjanina, Nikole Tesle, Sonje Marinković, Prvomajska, Beogradska, Železnički red, Rade Vujina i Mihajla Pupina.

U sredu, 13. septembra, od 9 do 14 sati bez struje će biti potrošači u sledećim ulicama u Mokrinu: Nova, Generala Drapšina, Arsenija Čarnojevića, Ive Lole Ribara, Branka Radičevića, Nike Tešina, Obalska, Drugog oktobra, Nekina bara, Milana Malenčića, Toze Markovića, od Đure Jakšića do kraja, Braće Despotov, od Đure Jakšića do Arsenija Čarnojevića, Vuka Karadžića, od Đure Jakšića do kraja, Rade Trnića, od Đure Jakšića do Arsenija Čarnojevića, Vase Stajića, od Milana Malenčića do Arsenija Čarnojevića, Svetog Save, od Đure Jakšića prema Čoki, Markovih, od Đure Đakovića do Đure Jakšića, Uroša Kuzmanova, od Đure Đakovića do Branka Radičevića, Đure Jakšića, od Obalske do Svetog Save, Đure Jakšića, od Toze Markovića do Nove, i Đure Đakovića, od Obalske do Markovih. 

Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima:

Javni poziv za učešće direktnih korsinika, odnosno privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji Kikinde trajaće do utroška sredstava za realizaciju projekta „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“, a najduže do 30. novembra 2027. godine. Poziv je objavljen na oglasnoj tabli Uslužnog centra, kao i na sajtu grada Prijave se predaju na šalteru broj 2 ili se šalju poštom preporučeno.  

Sindikalna organizacija penzionera: 

Sindikalna organizacija penzionera obaveštava najstarije sugrađane da je sklopila sporazum sa Biohemijskom laboratorijom „Fluidlab“, koja radi sve vrste analiza krvi i urina, a po dogovoru dolaze i na kućnu adresu. Saradnja je ostvarena i sa Ambulantom „Medic Care„, koja nudi usluge zamene pelena, nabavke i brige o redovnom uzimanju lekova, pomoć pri odlasku kod lekara, prevencije dekubitusa, davanja klizme, zamene urinarnih katetera i svih vrsta stoma. Svi penzioneri imaju popust na usluge. Sindikalna organizacija penzionera nalazi se u Nemanjinoj broj 1, a za više informacija možete se obratiti Radovanu Subinu na broj: 0230 422 960. 

Obaveštavaju se penzioneri i ostali zainteresovani građani, da Sindikalna organizacija penzionera 7. oktobra organizuje jednodnevni izlet u Topolu, koji obuhvata „Oplenačku berbu“ i „Gulašijadu“. Ručak je obezbeđen. Broj mesta je ograničen, a više informacija možete dobiti ako pozovete: 0230 422 960 ili 060 700 73 28. 

Besplatni časovi joge:

Joga udruženje „Sunce“ ponedeljkom i četvrtkom od 20 sati u Kulturnom centru organizuje besplatne časove joge. Obezbeđene su prostirke za sve polaznike, a iskustvo u vežbaju joge nije neophodno. 

Narodni muzej:

U novom galerijskom prostoru Narodnog muzeja otvorena je gostujuća interaktivna izložba „Leta pre neta“, Muzeja nauke i tehnike iz Beograda. Izložba će moći da se pogleda do 9. novembra. 

Sport:

Džudo klub „Partizan“ upisuje nove članove u školu džudoa, kao i u školicu džudo sporta, koja je namenjena uzrastu od 4 do 7 godina. Zainteresovani sve informacije mogu dobiti ako pozovu broj: 064 331 24 32

Karate klub „Feniks“ upisuje nove članove utorkom i četvrtkom od 18 sati, u sportskoj sali „Partizan“. Treninge vode majstori karatea Jožef Sili, Tanja Sili Lukić, Pavle Pavlović i Aleksandra Vasić. Telefon za informacije je: 069 146 45 44

Vreme:

Pretežno sunčano i toplo, maksimalna temperatura u Kikindi biće 32 stepena. 

Bioprognoza: 

Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod hronično obolelih i osetlјivih osoba. Očekivane su meteoropatske reakcije u vidu bolova u mišićima i promenlјivog raspoloženja. Smanjenje fizičkih aktivnosti i odevanje u skladu sa termičkim uslovima, kao i primena adekvatnih mera zaštite od UV zračenja se preporučuje svima.

error: Content is protected !!