INFO GRAD KIKINDA, 13. septembar

Danas je sreda, 13. septembar

 

Isključenje struje:

Zbog radova na električnoj mreži, danas od 9 do 14 sati bez struje će biti potrošači u sledećim ulicama u Mokrinu: Nova, Generala Drapšina, Arsenija Čarnojevića, Ive Lole Ribara, Branka Radičevića, Nike Tešina, Obalska, Drugog oktobra, Nekina bara, Milana Malenčića, Toze Markovića, od Đure Jakšića do kraja, Braće Despotov, od Đure Jakšića do Arsenija Čarnojevića, Vuka Karadžića, od Đure Jakšića do kraja, Rade Trnića, od Đure Jakšića do Arsenija Čarnojevića, Vase Stajića, od Milana Malenčića do Arsenija Čarnojevića, Svetog Save, od Đure Jakšića prema Čoki, Markovih, od Đure Đakovića do Đure Jakšića, Uroša Kuzmanova, od Đure Đakovića do Branka Radičevića, Đure Jakšića, od Obalske do Svetog Save, Đure Jakšića, od Toze Markovića do Nove, i Đure Đakovića, od Obalske do Markovih. 

U četvrtak, 14. septembra, od 9 do 13 sati bez struje će biti korisnici u sledećim ulicama u Ruskom Selu: Braće Opsenice, Braće Domazet, Polita Desančića, Ive Lole Ribara, Njegoševa, Žarka Zrenjanina, Sonje Marinković, Solunskih dobrovoljaca i Stevice Jovanovića.

Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima:

Javni poziv za učešće direktnih korsinika, odnosno privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji Kikinde trajaće do utroška sredstava za realizaciju projekta „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“, a najduže do 30. novembra 2027. godine. Poziv je objavljen na oglasnoj tabli Uslužnog centra, kao i na sajtu grada Prijave se predaju na šalteru broj 2 ili se šalju poštom preporučeno.  

Sindikalna organizacija penzionera: 

Sindikalna organizacija penzionera obaveštava najstarije sugrađane da je sklopila sporazum sa Biohemijskom laboratorijom „Fluidlab“, koja radi sve vrste analiza krvi i urina, a po dogovoru dolaze i na kućnu adresu. Saradnja je ostvarena i sa Ambulantom „Medic Care„, koja nudi usluge zamene pelena, nabavke i brige o redovnom uzimanju lekova, pomoć pri odlasku kod lekara, prevencije dekubitusa, davanja klizme, zamene urinarnih katetera i svih vrsta stoma. Svi penzioneri imaju popust na usluge. Sindikalna organizacija penzionera nalazi se u Nemanjinoj broj 1, a za više informacija možete se obratiti Radovanu Subinu na broj: 0230 422 960. 

Obaveštavaju se penzioneri i ostali zainteresovani građani, da Sindikalna organizacija penzionera 7. oktobra organizuje jednodnevni izlet u Topolu, koji obuhvata „Oplenačku berbu“ i „Gulašijadu“. Ručak je obezbeđen. Broj mesta je ograničen, a više informacija možete dobiti ako pozovete: 0230 422 960 ili 060 700 73 28. 

Dani ludaje:

Najveća i najznačajnija kikindska manifestacija „Dani ludaje“ biće održana 38. put, od 14. do 17. septembra. Manifestacija će početi sutra u 10 časova, takmičenjem „Igre sa ludajom“, namenjenim osnovcima, a sa početkom u 18 sati u Biblioteci će biti proglašeni i nagrađeni najbolji likovni i literarni radovi na temu „Plodovi jeseni“. Takođe u Biblioteci, u 19 sati, predavanje na temu „Zdravlje na dlanu, ludaja na tanjiru“ održaće dr Goran Abraham. Na Trgu će u okviru muzičkog programa, od 20 sati nastupiti Stefan Milenković i Orkestar „Kamerata“. 

Dečje pozorište „Lane“:

Dečje pozorište „Lane“ u petak i subotu, od 12 do 14 sati organizuje lutkarsku radionicu. Svi zainteresovani mogu da se prijave i dobiju dodatne informacije ako pozovu: 064 158 93 14 ili 060 024 70 48. U nedelju, 17. septembra, sa početkom u 19 sati biće izvedena predstava „Koza Roza“. 

Kikindska zlatna jesen:

Udruženje građana „Banatski kulinari“ i ove godine, u sklopu „Dana ludaje“, u nedelju, 17. septembra na Starom jezeru organizuje „Kikindsku zlatnu jesen“, takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Skup takmičara je u 10 sati, kuvanje počinje u 11, a predaja uzoraka je u 13 časova. Svaka ekipa donosi ribu, a kotizacija iznosi 500 dinara. Najbolji će dobiti vredne nagrade. Prijava traje do subote, 16. septembra, na brojeve: 069 301 29 83 ili 069 492 95 11

Kulturni centar:

U petak, 15. setpembra u Kulturnom centru, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika Marka Cvetićanina iz Banatskog Velikog Sela. 

Besplatni časovi joge:

Joga udruženje „Sunce“ ponedeljkom i četvrtkom od 20 sati u Kulturnom centru organizuje besplatne časove joge. Obezbeđene su prostirke za sve polaznike, a iskustvo u vežbaju joge nije neophodno. 

Narodni muzej:

U novom galerijskom prostoru Narodnog muzeja otvorena je gostujuća interaktivna izložba „Leta pre neta“, Muzeja nauke i tehnike iz Beograda. Izložba će moći da se pogleda do 9. novembra, od utorka do subote, u periodu od 10 do 20 sati. 

Sport:

Džudo klub „Partizan“ upisuje nove članove u školu džudoa, kao i u školicu džudo sporta, koja je namenjena uzrastu od 4 do 7 godina. Zainteresovani sve informacije mogu dobiti ako pozovu broj: 064 331 24 32

Karate klub „Feniks“ upisuje nove članove utorkom i četvrtkom od 18 sati, u sportskoj sali „Partizan“. Treninge vode majstori karatea Jožef Sili, Tanja Sili Lukić, Pavle Pavlović i Aleksandra Vasić. Telefon za informacije je: 069 146 45 44

Vreme:

Pretežno sunčano i toplo, maksimalna temperatura u Kikindi biće 33 stepena. 

Bioprognoza: 

Relativno povolјna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa kardiovaskularnim problemima. Meteoropatske reakcije u formi reumatskih bolova i promenlјivog raspoloženja očekuju se pretežno u oblastima sa pojačanim vetrom. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

error: Content is protected !!