Tenis: Svečano otvoren jubilarni „Sova kup“

Teniski klub „Kikinda“ organizuje ovog vikenda dvodnevni turnir „Sova kup“. Devojčice i dečaci će se takmičiti u uzrasnim kategorijama od 10 do 18 godina, a učestvovaće i veterani i rekreativci, koji će igrati i u singlu i u dublu. Turnir je danas otvorila predsednica Sportskog saveza Kikinde Jelena Bakić. 

Dejan Ćirić, predsednik Teniskog kluba „Kikinda“ kaže da je odziv na ovogodišnjem „Sova kupu“ na zavidnom nivou:

Stigli su nam gosti iz Bečeja, Kule, Beograda, Novog Sada, Subotice i okolnih mesta. Nažalost, nismo bili u mogućnosti da organizujemo međunarodni kup, zbog određenih problema oko prelaska granice – kaže Ćirić i podseća na zapažene uspehe Teniskog kluba „Kikinda:

Imamo dve generacije izuzetnih takmičara, koji su uspeli da na državnim ekipnim prvenstvima osvoje medalje. Momci su 2018. godine osvojili bronzu i isti uspeh ponovili dve godine kasnije. Možemo da se pohvalimo i dobrom ekipom devojčica, koja ima potencijal za vrhunke rezultate u narednom periodu – rekao je Ćirić. 

Dragan Pecarski, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu ističe da je Teniski klub Kikinda uložio mnogo truda i rada u razvoj ovog sporta u našem gradu:

Tenis je veoma popularan sport, posebno među mlađom populacijom. Grad je preproznao značaj organizovanja ovakvog turnira, koji ćemo podržavati i u narednom periodu i nastojati da podignemo na još kvalitetniji nivo – rekao je Pecarski. 

 

error: Content is protected !!