Obeleženi Dan sektora za vanredne situacije i slava vatrogasaca

Odeljenje za vanredne situacije u Kikindi obeležilo je danas Dan sektora za vanredne situacije i slavu svih vatrogasaca spasilaca, uz verski obred i sečenje slavskog kolača. Događaju je prisustvovao i Miroslav Dučić, član Gradskog veća zadužen za komunalnu infrastrukturu i vanredne situacije. 

Današnji datum, 17. septembar se obeležava kao Dan sektora za vanredne situacije, kada je 2009. godine osnovan ovaj sektor, kao jedinstvena služba za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama. Vatrogasci obeležavaju i krsnu slavu, Nesagorivu kupinu, zaštitnicu vatrogasaca: 

Od danas do naredne subote, 24. septembra, Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova nizom manifestacija širom zemlje obeležava Dan sektora za vanredne situacije. Takođe, vatrogasci spasioci danas obeležavaju krsnu slavu Presvetu Bogorodicu Nesagorivu kupinu. U nedelji posvećenoj obeležavanju Dana sektora za vanredne situacije građani će imati priliku da posmatraju taktičko-tehničke zborove, javno pokazne vežbe i da se edukuju o postupanju i preporukama u oblasti zaštite i spasavanja -rekao je Čedomir Glišin, šef Odeljenja za vanredne situacije u Kikindi. 

Naredne subote, 24. septembra na Trgu u Kikindi, Odeljenje za vanredne situacije organizovaće prezentaciju vatrogasno-spasilačkih vozila i javnu pokaznu vežbu. 

 

 

error: Content is protected !!