Svečano otvoren 13. Međunarodni kup Kikinde u sedećoj odbojci

U hali Sportskog centra „Jezero“ otvoren je 13. po redu turnir u sedećoj odbojci „Kup Kikinde 2023“, koji organizuje Odbojkaški klub invalida „Feniks“ iz našeg grada. Na takmičenju učetvuju reprezentacija Srbije, OKI „Banja Luka“, KSO „Iskra“ iz Bugojna, beogradski KSO „Smeč“, „Trše“ iz Mađarske i domaćin. 

Kikindski Odbojkaški klub invalida „Feniks“, koji je obeležio 15 godina postojanja, uspeo je i ove godine da oragnizuje tradicionalni turnir u sedećoj odbojci i da ugosti veoma jake ekipe iz naše zemlje, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Mađarske: 

Turnir je i ove godine dosta kvalitetan, a u gostima nam je i reprezentacija, koja se priprema za Evropsko prvenstvo. Tamo će od Kikinđana učestvovati Dragiša Brandić, kao igrač, i ja kao član stručnog štaba. Na jesen nas očekuje  Prvenstvo Srbije, na kojem ćemo nadam se postići još bolji rezultat od trećeg mesta, koje smo zauzeli prošle godine -istakao je Branislav Dragin, trener OKI “Feniks“.

Takmičenje je otvorio gradonačelnik Nikola Lukač:

Grad Kikinda i Sportski savez će uvek podržavati ovakve turnire, koji okupljaju učesnike iz regiona. Zadovoljstvo nam je što nam je u gostima i reprezentacija Srbije i nadamo se da će na takmičenju koje ih očekuje postići dobar rezultat. Nadam se da će narednih godina ovaj turnir biti organizovan na još većem nivou -rekao je Lukač. 

Na turniru pravdu dele vrhunske sudije, koje su sudile na Svetskom prventvu u Sarajevu i Paraolimpijskim igrama u Tokiju: 

Organizacija turnira je na vrlo visokom nivou, tu je i ekipa iz Mađarske, koja prošle godine nije učestvovala. Uvek ćemo podržavati ovakve sportske manifestacije i nadamo se da će naredne godine biti još masovniji i kvalitetniji i da će učešće uzeti još neke zemlje – rekla je Jelena Čudanov, predsednica Sportskog saveza Kikinde. 

Finale turnira očekuje se između 15 i 16 časova. 

error: Content is protected !!