INFO Servis, Sport

Streljačka družina „Kikinda“ ugostila najbolje strelce

Najbolji strelci u gađanju iz pištolja iz devet srpskih klubova, predvođeni srebrnim olimpijcem iz Tokija, Damirom Mikecom, gosti su Streljačke družine „Кikinda“ na zajedničkom treningu strelaca, u sklopu priprema za predstojeća reprezentativna međunarodna takmičenja. 

Svetska streljačka federacija usvojila je novi format takmičenja za olimpijski ciklus „Pariz 2022-2024“, koji je bio povod za organizovanje prvog većeg sportskog događaja, od kada je na čelo najuspešnije sportske organizacije u Кikindi, Streljačke družine „Кikinda“, izabran proslavljeni i još uvek aktivni reprezentativac Duško Petrov. Кontrolni meč održan je u ponedeljak, u osnovnom-kvalifikacionom delu, koji je pretpreo najmanje izmene pravila. Postignuti su izuzetno vredni rezultati, najviše su pokazali seniorski reprezentativci, Duško Petrov i Damir Mikec, a njihovi rezultati odgovarali su onima koji su potrebni za ulazak u finale na najvećim svetskim takmičenjima. Nakon kvalifikacija usledila su finalna gađanja gde je pobedio Damir Mikec, drugo mesto pripalo je Dušku Petrovu, a treće Brankici Zarić.


Gradonačelnik Кikinde Nikola Lukač i član GV za sport i omladinu Dragan Pecarski posetili su srpske reprezentativce koji se nalaze na pripremama. U razgovoru sa strelcima poželeli su im mnogo sreće i uspeha u narednim takmičenjima i poručili da su uvek dobrodošli u Кikindi, gradu sporta. Strelci su  zahvalili domaćinu i predstavnicima gradske vlasti na srdačnom gostoprimstvu i odličnim uslovima za rad, te su poručili da se raduju ponovnom dolasku. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!