INFO Servis

Pogoršanje epidemiološke situacije i u Kikindi, 187 aktivnih slučajeva

Epidemijska situacija i u našem gradu se pogoršava nakon praznika, a prema poslednjim podacima kikindskog ZZJZ aktivno je 187 slučajeva koronavirusa. Zbog povećanog broja dnevnih pregleda, od danas radi i ambulanta u Mikronaselju, od 7 do 14 sati. 

Kada su u pitanju Dečji i Školski dispanzer, nema velike gužve u crvenoj zoni, ali je veliki procenat pozitivnih u odnosu na broj testiranih, kaže za naš radio dr Robert Borisov:

-Pre podne smo od sedam testiranih imali pet pozitivnih, što nije dobro. Na teritoriji našeg grada registrovan je i grip, tako da se situacija pogoršava. Mislim da će sada da bude dominantan novi soj korone, koji je jako zarazan. Omikron je pet puta zarazniji od delta soja, uskoro će da krene i škola tako da će verovatno biti masovnog zaražavanja – rekao je za naš radio dr Borisov. 

I pored naglog pogoršanja situacije i povećanog broja zaraženih, situacija u Opštoj bolnici je još uvek stabilna, potvrdio je za naš radio dr Vladimir Prunić, zamenik direktora Bolnice:

Sve veći je broj pregleda, kako u ambulantama Doma zdravlja tako i u febrilnoj ambulanti u Bolnici. Što se tiče hospitalizovanih, imamo pet pacijenata na Infektivnom odeljenju, a imali smoo i pacijenta na Intenzivnoj nezi koji je skinut sa respiratora i sada je samo na kiseoničnoj terapiji. Imamo i sedmomesečnu bebu, koja je stabilnog zdravstvenog stanja. Pacijenti su uglavnom srednje i starije životne dobi i većina ih nije vakcinisana – rekao je dr Prunić i apelovao na sugrađane da se vakcinišu, da poštuju sve mere i izbegavaju okupljanja. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!