Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 12. januar

Danas je sreda, 12. januar


Hitna služba:

Urgnente ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 32 puta. Na poziv pacijenata u Kikindi bilo je 16 intervencija,u selima je obavljeno 7, dok je pomoć u ambulanti zatražilo 9 građana. 

Radosne vesti:

Juče, 11. januara u Kikindi na svet je došla jedna devojčica.

Epidemiološka situacija:

Epidemiološka situacija u našem gradu se pogoršava, a zbog povećanog broja pregleda radi i kovid ambulanta u Mikronaselju, od 7 do 14 sati. Trenutno je u našem gradu aktivno 187 slučajeva koronavirusa. Za 24 sata registrovano je 28 novih slučajeva. Radno vreme vakcinalnog punkta biće skraćeno, od 9 do 16 sati. 

Udruženje penzionera:

Gradsko udruženje penzionera obaveštava zainteresovane članove da mogu da rezervišu ogrevno drvo za narednu zimu. Za one koji to urade do kraja februara cena će biti zagarantovana, neće se menjati, a iznos će se plaćati na deset mesečnih rata, obustavom sa penzije. Radno vreme Udruženja je ponedeljkom, sredom i petkom od 9 do 12 sati, a telefon za sve informacije je: 421 442. 

Prikupljanje sredstava za sugrađanina Arsena Tanackova:

Fondacija „Budi human“ prikuplja novčana sredstva za dvadesetdvogodišnjeg Arsena Tanackova iz Kikinde, koji je prošle godine u teškoj saobraćajnoj nesreći zadobio povrede opasne po život. Da bi Arsen ponovo prohodao i vratio se starom životu neophodna je dalja rehabilitacija u vidu neurorobotike, fizikalnih terapija kao i tretman matičnim ćelijama koje bi mu pomogle u oporavku. Sredstva su mu potrebna i za ortopedska pomagala, medicinski potrošni materijal, za troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj. Arsenu možete pomoći slanjem sms poruke, upišite 1112 i pošaljite na 3030. Cena poruke je 200 dinara. 

Narodni muzej:

U okviru „Raspusta u Muzeju“, a u sklopu ciklusa radionica „Umetnički vodič kroz Muzej“, ostala je još jedna, koja će biti održana u petak. Ovaj program nammenjen je deci od 8 do 12 godina besplatan je, ali je prijava neophodna na: 061 401 29 81.

Vreme:

Sunčano ali hladno, sa temperaturom do minus dva stepena. 

Bioprognoza: 

Nepovolјne biometeorološke prilike za hronično obolele i osetlјive osobe. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima, kao i astmatičarima tokom prepodneva. Očekivane meteoropatske reakcije su reumatski bolovi i smanjenje radne sposobnosti.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!