INFO Servis, Sport

Šampioni Super B lige sa navijačima proslavili povratak u rukometnu elitu

U hali Sportskog centra „Jezero“ rukometaši „Kikinde Grindeks“ savladali su večeras ekipu „Uba“ rezultatom 26:24 (14:8), u utakmici poslednjeg kola Super B lige. Za igrača utakmice proglašen je golman Marko Gaćinović. Nakon meča, upriličena je podela šampionskog pehara i medalja. 

Tokom sezone u Super B ligi, rukometaši „Kikinde Grindeks“ bili su dominantni, sa jasnom namerom da se u najkraćem roku vrate u elitni rang takmičenja, Arkus Superligu Srbije. To im je pošlo za rukom, nakon što su u prvenstvu ostvarili 20 pobeda i po jedan remi i poraz:

Današnja utakmica je bila više revijalna, jer su obe ekipe već umorne. Nama je veoma važno što smo već četiri kola pre kraja prvenstva obezbedili plasman u viši rang. Svakako da je slatka i ova poslednja pobeda pred domaćom publikom, i zadovoljni smo što smo završili prvenstvo onako kako smo ga i započeli – rekao je trener „Kikinde Grindeks“ Slaviša Laković. 

Za igrača današnje utakmice proglašen je golman Marko Gaćinović:

Kada smo u avgustu započeli pripreme, imali smo samo jedan cilj, povratak u Arkus ligu. Išli smo od utakmice do utakmice, razmišljali smo samo o povratku i uspeli smo na relativno lak način, ali imali smo i neke teške utakmice– rekao je Gaćinović. 

Gradonačelnik Nikola Lukač istakao je da je Kikinda ponosna na to što ponovo ima predstavnike u najvišem rangu takmičenja sporta po kojem je poznata:

Kikinda je definitivno grad sporta i rukometa, jer će nam u narednoj sezoni i muški i ženski klub igrati u najvišem rangu. To se desilo prvi put u istoriji i veoma smo srećni i ponosni. Grad će i dalje u svakom smislu podržavati ove klubove i siguran sam da će i se i deca u velikom broju opredeljivati za bavljenje ovim sportom -rekao je Lukač.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!