INFO Servis

Jubilarna 15. Maturantska parada: Na Trgu plesalo 320 maturanata

Petnaesta po redu Maturansta parada održana je danas na Trgu ispred Gradske kuće. Kikindski maturanti četiri srednje škole oprostili su se na najlepši način od srednjoškolskog obrazovanja pesmom i igrom, kao i performansom koji se u našem gradu održava već deceniju i po. Danima unazad, maturanti su se pripremali za ples u centru grada, a u svet igre i ovu generaciju uvela je Ingrida Vojvodić Crnomarković. 

Marko Markovljev, organizator programa Kultrunog centra i „Maturanstke parade“ kaže da je ova manifestacija postala lepa tradicija u našem gradu:

Ovo je 15. generacija maturanata koja pleše na našem Trgu. Među njima smo ove godine imali i 6 000. maturanta koji je plesao. Prvih godina smo morali da jurimo maturante da učestvuju, a sada smo došli do toga da se to podrazumeva kao deo završetka školovanja – kaže Markovljev. 

Već tradicionalno, sa maturantima su plesali gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, kao i predstavnici Gradske uprave. Prvi čovek Kikinde maturantima je čestitao završetak srednje škole i poželeo sreću u daljem školovanju i životu:

Nemojte nikad zaboraviti svoju Kikindu, svoje prijatelje i profesore. Ovim se završavaju vaši bezbrižni tinejdžerski dani, očekuju vas i neke teške odluke u narednom periodu, ali će one biti odraz vaših mogućnosti. Pratite svoje snove i ne zaboravite da se na putu do tog cilja uvek setite svog grada i roditelja, i da se vratite u Kikindu. Želim vam dobro zdravlje i svu sreću i da zajednički gradimo još bolju Kikindu – poručio je maturantima gradonačelnik Lukač. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!