Rukometaši „Kikinde Grindeks“ izgubili od Vojvodine, narednog vikenda banatski derbi u Zrenjaninu

Rukometaši „Kikinde Grindeks“ izgubili su večeras u hali Sportskog centra „Jezero“ od novosadske Vojvodine, rezultatom 31:23 (17:14), u utakmici 2. kola Arkus lige. Kikinđane naredne subote, 1. oktobra očekuje meč u Zrenjaninu protiv „Proletera“, ekipe koja je takođe startovala prvenstvo sa dva poraza. 

Kikindski rukometaši imali su večeras najtežeg mogućeg protivnika, ekipu „Vojvodine“ iz Novog Sada, devetostrukog uzastopnog šampiona države. Trener „Kikinde Grindeks“ Danijel Peković čestitao je gostujućoj ekipi na zasluženoj pobedi:

Moji momci i ja smo večeras sve pokušali sve kako bismo odigrali na visokom nivou i pripremili se za ono što nas očekuje. Naredni meč u Zrenjaninu protiv „Proletera“ nam je najbitniji u ovom delu sezone i moramo da ga dobijemo. Ekipa je mlada, tek smo sedam nedelja zajedno i nedostaje nam iskustvo, ali verujem da rastemo iz utakmice u utakmicu i da ćemo u narednom kolu napraviti bolji rezultat – rekao je Petković. 

Najefikasniji u domaćem timu bili su Nikola Vrgović i Luka Panić sa četiri postignuta gola, po tri puta bili su precizni Marko Trninić i Nikola Egić, po dva gola dali su Đorđe Kukić i Dušan Ilijin, a po jedan pogodak postigli su Milan Lisica, Miloš Kostić, Aleksa Gaćinović, Ognjen Jovanović i Marko Gaćinović. 

error: Content is protected !!