Otvoren treći Vidovdanski kup u streličarstvu

Takmičenje u streličarstvu pod nazivom „Vidovdanski kup“ svečano je otvoreno na stadionu Fudbalskog kluba „ŽAK“. Nadmetanje organizuje Streličarsko udruženje „Apolo“, uz pomoć i podršku lokalne samouprave, Streličarskog saveza Vojvodine i Streličarskog saveza Srbije. 

Ljubomir Zamurović predsednik Streličarskog udruženja “Apolo’ kaže da je odziv takmičara nešto manji od očekivanog zbog Centralnoevropskog kupa i Mediteranskih igara:

Imamo 53 takmičara iz osam klubova, iz Vojvodine, Beograda, Kragujevca i Niša. Poklopila su se velika takmičenja, tako da broj učesnika nije taj koji smo očekivali, ali su takmičari svakako kvalitetni. Naš klub danas predstavlja šest takmičara. Zahvalio bih lokalnoj samoupravi na velikoj podršci koja nam mnogo znači – rekao je Zamurović. 

Lokalna samouprava podržala je i ovu manifestaciju, kako bi se priča o našem gradu, kao gradu sporta potvrdila. Cilj je da se sve sportske manifestacije podignu na viši nivo:

-Organizacija ovakvog takmičenja je jako dobra za afirmaciju i promociju streličarstva. Sportski turizam u našem gradu je na vrlo visokom nivou, a učesnici sportskih manifestacija rado dolaze u Kikindu i vraćaju se u naš grad– rekao je član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, Dragan Pecarski, koji je takođe prisustvovao svečanom otvaranju manifestacije.

Fotografije: Čedomir Vujanić

error: Content is protected !!