Zimska bajka u Kikindi: Sugrađani oduševljeni „Ledenim jezerom“

Danas je na velikom parkingu ispred Sportskog centra „Jezero“ otvoreno klizalište, koje će sugrađani moći da posećuju svakodnevno, do 15. januara. „Ledeno jezero“ će biti otvoreno radnim danima od 16 do 21 sat, a vikendom do 22 časa. Danas, na dan otvaranja, ulaz na led, kao i iznajmljivanje klizaljki su besplatni. 

Manifestaciju „Ledeno jezero“ organizuje Sportski centar „Jezero“, u saradnji sa Turističkom organizacijom Kikinde i pod pokroviteljstvom lokalne samouprave. Interesovanje sugrađana svih uzrasta na dan otvarnja bilo je ogromno, a organizatori ističu da su veoma zadovoljni:

Pretpostavljali smo da će zainteresovanost biti velika, ali je današnja poseta prevazišla sva naša očekivanja. Dobili smo ono zbog čega smo i započeli ovaj projekat, a to su osmesi i radost naših najmlađih sugrađana -kaže direktor SC „Jezero“ Dejan Pudar. 

Na prostoru oko klizališta postavljen je i Decembarski bazar, koji je okupio tridesetak izlagača:

Odličan odziv sugrađana nam je potvrda da je ovo bila jako dobra ideja, da zajedničkim snagama pružimo Kikinđanima nešto novo. Bazar ćemo najverovatnije organizovati subotom, ali ćemo to blagovremeno najavljivati – rekla je Jasmina Milankov, v.d. direktora Turističke organizacije. 

Otvaranju klizališta prisustvao je i gradonačelnik Nikola Lukač sa svojim saradnicima:

Organizacijom „Ledenog jezera“ obradovali smo naše sugrađane, ali očekujemo da će nam dolaziti i gosti iz susednih lokalnih samouprava. Vidimo veliku radost kod dece, koja su dobila priliku da se oprobaju u klizanju. Takođe, domaći proizvođači imaju priliku da ponude sugrađanima i gostima odlične proizvode. Trudićemo se da ovo u narednom periodu postane tradicija u našem gradu i da ćemo svi zajedno uživati u zimskim čarolijama – rekao je gradonačelnik Lukač. 

Ulaz i iznajmljivanje klizaljki danas, na dan otvaranju su besplatni. Od sutra, ulazak na led će biti 150 dinara za termin od jednog sata, a istu sumu je potrebno izdvojiti i za iznajmljivanje klizaljki. 

 

 

error: Content is protected !!