Vojna simulacija na prostoru bivše Kasarne okupila veliki broj učesnika iz cele Srbije

Sportsko udruženje ekstremnih, taktičkih i ersoft sportova „Dregonflaj“, na području bivše Kasarne organizuje danas i sutra vojnu simulaciju, koja je okupila ukupno oko 140 učesnika iz udruženja i timova iz cele Srbije. 

Na prostoru bivše Kasarne, danas se okupilo oko 100 ljubitelja ersofta, koji su učestvovali u vojnoj simulaciji, koja se radi po scenariju, na određenu temu, koja je, kao i prošle godine, meksički kartel. Obe strane dobijaju zadatke po scenariju i moraju da ih izvrše, da bi sve bilo uspešno realizovano: 

Ersoft je sve popularnija ratna simulacija, jer omogućava učesnicima da borave u prirodi i da se bave sportom. Naše udruženje trenutno ima šest aktivnih članova, a potenicjalni članovi moraju da prođu određenu proveru sposobnosti – rekao je Igor Bajnoci, predsednik Sportskog udruženja ekstremnih, taktičkih i airsoft sportova „Dregonflaj“. 

Osnovne stvari koje su neophodne da bi se igra realizovala su zaštitna oprema, scenario i teren, a najvažnije je da učesnici prate i poštuju sigurnosne protokole i pristupaju igri sa pozitivnim stavom. Organizaciju današnjeg događaja podržala je lokalna samouprava: 

Sportski turizam je veoma bitan za naš grad, jer je Kikinda grad sporta i treba da se razvija i na ovaj način. Jedan od prioriteta u tom smislu je i povećanje smeštajnih kapaciteta, jer ćemo time dobiti mnogo i moći ćemo da organizujemo još više ovakvih i sličnih dešavanja, koja okupljaju veliki broj učesnika– rekao je Dragan Pecarski, član GV zadužen za sport i omladinu. 

 

error: Content is protected !!