17. Mamutfest u Muzeju: Omiljena manifestacija za celu porodicu

Otvaranjem izložbi „Leta pre neta“ Muzeja nauke i tehnike iz Beograda i patricipativne izložbe „U društvu sa mamutom“, otvoren je 17. Mamutfest, manifestacija koju Narodni muzej organizuje u čast mamutice Kike, čiji su ostaci pre 27 godina pronađeni u glinokopu fabrike „Toza Marković“. 

I u okviru ovogodišnjeg programa, Muzej je priremio edukativne, kreativne i interaktivne sadržaje za decu i celu porodicu. U sklopu „Bazara muzeja i ideja“, predstavile su se ustanove iz Šida, Novog Sada, Beograda, Leskovca i Kikinde:

Jako nam je značajno kad vidimo ovoliki broj dece i roditelja, koji se zabavljuju u Muzeju. Danas je otvorena gostujuća, interaktivna izložba Muzeja nauke i tehnike iz Beograda, koja je već sad veoma popularna, kako među decom, tako i među odraslima. Ona će biti otvorena sve do 9. novembra, tako da bih pozvala sve sugrađane da je posete, obećavamo vam stvarno dobru zabavu, jer su deo postavke fliperi, školice, klikeri i još mnogo toga – rekla je Lidija Milašinović, direktorica Narodnog muzeja. 

Mamutfest je posetila i Valentina Mickovski, članica GV zadužena za kulturu i obrazovanje, koja je istakla da ova manifestacija ima višestruki značaj:

Ovo je prilika da privučemo mnogo dece i roditelja u Muzej, kako iz Kikinde tako i iz drugih gradova. Grad Kikinda, a verujem i svi naši sugrađani, svi smo jako ponosni na kreativnost i trud Narodnog muzeja. Svake godine osmisle veoma edukativne i zanimljive radionice, a to je najlakši način sticati znanje, kroz igru -rekla je Mickovski. 

Nakon „Bazara muzeja i ideja“, od 15 do 18 sati biće organizovane rođendanske radionice „Obuci Kiku“ i „Mamutske mrdalice“, kao i radionica „Lovci na mamute“, koju će realizovati Streličarsko udruženje „Apolo“. Sa početkom u 16 sati koncert za bebe i roditelje održaće Milijana Zolotić Simić i Boris Škapik. U 18 sati biće izvedena edukativna lutkarska predstava „Plivajte sa nama“ Dečjeg pozorišta „Teatrilo“, rađena po slikovnicama Kikinđanina Vladimira Anušića. Predstava govori o tome kako se ponašati na bazenu i kako prevazići eventualne strahove. Za sam kraj „Mamutfesta“ biće organizoavana mini-žurka, odnosno radionica Plesnog studija „Džesi“, koja će trajati od 19 do 20 sati. 

error: Content is protected !!