Velika zlatna povelja i tri zlatne medalje Predškolskoj ustanovi ’’Dragoljub Udicki’’

Na Međunarodnom sajmu obrazovanja u Novom Sadu, Predškolskoj ustanovi ’’Dragoljub Udicki’’pripale su velika Zlatna povelja za celokupan rad i tri zlatne medalje. Našoj predškolskoj ustanovi priznanja su pripala za program ’’Godine uzleta’’, za izvođenje dramskih predstava kao jedinoj ustanovi koja izvodi dečje predstave u kojoj učestvuju vaspitači i priznanje za rad u jaslicama.

Povodom velikog uspeha kikindskih vaspitača, gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, upriličio je prijem za direktoricu, Kristinu Drljić i pedagoga, Roberta Vunjaka.

Ovo je velika čast za našu ustanovu i naš grad, kao i za sve zaposlene, roditelje i decu. Ovo je prvi put u istoriji naše ustanove da je dobila toliko prestižnih nagrada. Ove godine na Sajmu smo učestvovali sa tri projekta i imali nadu da će ono što radimo neko videti i umeti propisno da nagradi. Ponos koji smo doživeli kada su nam saopštili da smo dobili najviše priznanje Sajma ne može da se opiše. Medalje pripadaju svim zaposlenim, čak i onim koji su danas u penziji, na koje smo vrlo ponosni. Veliku podršku smo dobili i od Grada Kikinde – istakla je Kristina Drljić, direktorica Predškolske ustanove ’’Dragoljub Udicki’’.

Sa sukcesivnim planom uvođenja novih programa resornog Ministarstva, Predškolska ustanova ’’Dragoljub Udicki’’ započela je na jesen 2020. godine sa nizom stručnih obuka za zaposlene. Taj proces se sprovodio u nekoliko faza, što znači da će uskoro svi zaposleni biti obuhvaćeni obukama:

-Posao je bio težak i mukotrpan, ali smo sve zadatke sa uspehom savladali, sve uspešno realizovali, a nakon toga zajedničkom strategijom planiranja, program proširili na svih 18 objekata i na sve 74 obrazovne grupe. Takvi rezultati koje smo postigli vrlo brzi su bili prepoznati kod svih republičkih i pokrajinskih institucija. Mi smo postali uzor drugim predškolskim ustanovama čiji predstavnici dolaze kod nas kako bi se upoznali sa vrhunskim uslovima i vaspitno obrazovnim radom – napomenuo je Vunjak.

Gradonačelnik je istakao da su zaposleni u Predškolskoj ustanovi već navikli javnost  na sjajne rezultate koje ostvaruju na svim poljima:

Naša Predškolska ustanova predstavlja svetao primer kako treba da funkcioniše jedna takva institucija u okruženju, ali i na teritoriji cele zemlje. Na Međunarodnom sajmu obrazovanja naša ustanova je dobila zlatnu povelju, veliku zlatnu medalju i još dve zlatne medalje, što pokazuje da se kvalitetan rad, marljivost i upornost svih zaposlenih uvek isplati. Grad Kikinda uvek će biti tu da svojom podrškom pruži odlične uslove za unapređenje kvaliteta rada – rekao je gradonačelnik.    

error: Content is protected !!