Projekat “Zasadi drvo“ u Mikronaselju

Na potezu od vrtića ’’Miki’’ do OMV pumpe u Mikronaselju zasađeno je 60 sadnica u okviru projekta ’’Zasadi drvo’’, u kom su učestvovali učenici OŠ ’’Žarko Zrenjanin’’, gradonačelnik Kikinde, predstavnici Sekretarijata za zašttu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, zaposleni u rasadniku ’’Dorijat’’ i zaposleni u ’’DM drogerije’’.

Na tom potezu zasađene su sadnice bagrema, smrče, bora i crvenolisne šljive, ali i lipe i šarenolisnog javora.

-Sezona se polako završava, tako da će do kraja marta oko 18.000 sadnica biti zasađano, kako u Kikindi tako i svim naseljenim mestima. Najveći broj naših sugrađana je tražio da se upravo na ovoj lokaciji izvrši pošumljavanje jer na ovom potezu nije bilo stabala, tako da smo uspeli da upravo kod vrtića i škole po prvi put zasadimo bagrem, smrče, bor i crvenolisne šljive, lipe i šparenolisni javor. Ovoga puta nismo želei da sadimo na obodu grada već da se posvetimo stanovicima Mikronaselja, ali i meštanima seoskih sredina – istakla je Miroslava Narančić,  sekretarka Sekretarijata za zašttu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj.

Grad Kikinda već treći put učestvuje u okviru akcije ’’Zasadi drvo’’ zajedno sa ’’DM drogerijama’’:

-Želja nam je da utičemo na mlade kako bi imali što više saznanja o zaštiti životne sredine. U okviru ovog projekta biće zasađeno oko 600 sadnica. Izuzetno je od velikog značaja da redovno pošumljavamo naš grad, zato se trudimo da motivišemo sve one kojima je stalo do životne sredine. Sve ćemo učiniti da sadnice održavamo, da kvalitet života naših sugrađana bude na prvom mestu – dodao je gradonačelnik.

 

error: Content is protected !!