INFO GRAD KIKINDA, 17. mart

Danas je petak, 17. mart

Isključenje struje: 

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 12 do 13 sati bez struje će biti Pružni prelaz Bašaidski drum i Bašaidski drum, leva strana i vikendice. 

HRV dijagnostika u Kikindi:

HRV dijagnostika, koja omogućava neinvazivnu metodu analize autonomnog nervnog sistema, dostupna je Kikinđanima svake subote od 9 do 14 časova, u specijalističkoj internističkoj ordinaciji „Blažić Diabet COR“, u Svetosaskoj ulici broj 43. Analiza je namenjena zdravim ljudima, koji osećaju hronični umor, slabost ili malaksalost, osobama koje boluju od hroničnih bolesti, kao i kod sportista, radi utvrđivanja forme, utreniranosti, oporavka i pravljenja plana treninga. Preglede obavlja dr Goran Abraham, a zakazivanje je radnim danima od 16 do 20 sati, na brojeve: 0230/437-734, 060/39 42 999 i 064/39 42 999. 

Narodni muzej:

U sklopu pratećeg programa izložbe „Budišini – priča o porodici kroz nekoliko portreta“, radionice u okviru kojih će učenici moći da se upoznaju sa porodičnim stablom i značajem porodice u formiranju identiteta, za osnovce će biti organizovane 21. i 28. marta od 11 do 15 časova, a za srednjoškolce u istom terminu 22. i 29. marta. Edukativna šetnja za odraslu publiku, koja će imati priliku da vidi nekadašnje kuće porodice Budišin, biće organizovana 30. marta, sa početkom u 17 sati.

Narodna biblioteka:

U Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“, danas sa početkom u 11 časova biće organizovano druženje sa piscem za decu Robertom Takaričem. Robert Takarič je profesor i pedagog drame, dramski pisac i pisac za decu iz Sente i vodi prestižni Dramski studio Kulturnog centra iz Zrenjanina, koji je u proteklih nekoliko godina dobio više od četrdeset priznanja u zemlji i inostranstvu. Književnik mlađe generacije, Takarič je autor popularnih knjiga namenjenih deci od predškolskog uzrasta do tinejdžerskog perioda. 

Narodno pozorište: 

Predstava „Nastojnik“, rađena po delu nobelovca Harolda Pintera, biće izvedena jubilarni 150. put na sceni Narodnog pozorišta u našem gradu večeras sa početkom u 20 časova. 

Pozorišna predstava “Zašto i kako ubiti muža”, rađena po motivima knjige Antonija Amurija, biće izvedena u subotu, 18. marta sa početkom u 20 sati u Narodnom pozorištu. Tema ove urnebesne komedije su bračni odnosi, posebnost je živa interakcija sa publikom, a priča je svevremena i interesantna različitim generacijama. Igraju: Nataša Aksentijević i Peđa Damnjanović. 

Dečje pozorište „Lane“:

Na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 19. marta, u terminima od 17 i 19 sati, biće izvedena lutkarska predstava „Zunzarina palata“. 

Sport:

U Vojvođanskoj ligi Istok, u subotu lokalni derbi u Novim Kozarcima igraće „Sloboda“ i velikoselska „Kozara“, rusoselska „Crvena zvezda“ igraće u Kovinu protiv „Radničkog“, dok će OFK Kikinda u Vlajkovcu igrati protiv „Jedinstva“. ŽAK će u nedelju na svom stadionu igrati protiv „Jedinstva Stević“ iz Kačareva. Sve utakmice počinju u 15 časova. 

Rukometašice „Kikinde“ u subotu u hali SC „Jezero“, od 18 časova, dočekuju „Jagodinu“ u utakmici 18. kola Arkus lige. Rukometaši „Kikinde Grindeks“ u subotu u Kragujevcu, sa početkom u 16.30 igraju protiv „Radničkog“. 

U 18. kolu Druge lige Sever, GŽOK Kikinda 0230 u nedelju u hali „Jezero“ dočekuje ekipu „Novi Sad 2“. Utakmica počinje u 16 časova. 

Vreme:

Pretežno sunčano, u Kikindi do 12 stepeni. Narednih dana vedro uz porast temperature. 

Bioprognoza: 

Očekivana biometeorološka situacija može imati relativno povolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Osobe sa srčanim i problemima mogu osetiti izvesne tegobe. Promenlјivo raspoloženje i poremećaj sna su moguće meteoropatske reakcije.

error: Content is protected !!