U subotu rekreativna biciklistička vožnja do „Mlake“

U okviru obeležavnja Evropske nedelje mobilnosti, u subotu 23. septembra biće organizovana rekreativna biciklistička vožnja od Kikinde do fazanerije „Mlaka“. Ukupna dužina puta, u oba pravca, je oko 15 kilometara. Svi zainteresovani sugrađani mogu da uzmu aktivno učešće, daju svoj doprinos obeležavanju ovog važnog ekološkog datuma i promovišu zdrav život bez automobila. 

Aktivnosti u okviru ENM usmerene su na ograničavanje korišćenja automobila u urbanim zonama i promovisanje zdravog načina života, odnosno biciklizma i pešačenja. Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj Gradske uprave grada Кikinde u subotu organizuje rekreativno-biciklističku vožnju od Кikinde do fazanerije „Mlaka“, po sledećoj satnici: 

• Okupljanje učesnika na parkingu ispred Vatrogasnog doma, Ulica Marka Кraljevića br. 4 i priprema za polazak (od 9.30 do 10 časova)
• Vožnja do fazanerije „Mlaka“, Lovačko udruženje „Кikinda“ (od 10 do 10.45) 
• Ručak uz osveženje na prostoru fazanerije „Mlaka“, odmor i edukativno predavanje o istorijatu lovstva u Кikindi. (10.45-12.15)
• Povratak u Кikindu najkasnije do 13 sati. 
Ukupna dužina puta (u oba pravca) je oko 15 km.

Sve dodatne informacije u vezi akcije mogu se dobiti u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj grada Кikinde, na brojeve telefona 315-901 i 315-904.

error: Content is protected !!