INFO GRAD KIKINDA, 20. septembar

Danas je sreda, 20. septembar

Isključenje struje:

Zbog radova na električnoj mreži, danas od 9 do 11 časova bez struje će biti potrošači u sledećim ulicama u Iđošu: Jovana Đurđulova, Žarka Zrenjanina, Svetozara Miletića, od Svetosavske do Hajduk Veljkove, Nikole Francuskog, od Milivoja Omorca do Svetosavske, Laze Kostića i Svetosavska, od Đure Jakšića prema Sajanu. 

U četvrtak, 21. septembra od 9 do 12 sati električnu energiju neće imati korisnici u sledećim ulicama u Ruskom Selu: Vojvode Knićanina, Đure Jakšića, Mladena Stojanovića, od polovine ulice prema Vojvode Knićanina, Petefi Šandora, od polovine ulice prema Vojvode Knićanina, i Feješ Klare od polovine ulice prema Vojvode Knićanina.

Radosna vest:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu na svet su doše dve devojčice. 

Sindikalna organizacija penzionera: 

Sindikalna organizacija penzionera obaveštava najstarije sugrađane da je sklopila sporazum sa Biohemijskom laboratorijom „Fluidlab“, koja radi sve vrste analiza krvi i urina, a po dogovoru dolaze i na kućnu adresu. Saradnja je ostvarena i sa Ambulantom „Medic Care„, koja nudi usluge zamene pelena, nabavke i brige o redovnom uzimanju lekova, pomoć pri odlasku kod lekara, prevencije dekubitusa, davanja klizme, zamene urinarnih katetera i svih vrsta stoma. Svi penzioneri imaju popust na usluge. Sindikalna organizacija penzionera nalazi se u Nemanjinoj broj 1, a za više informacija možete se obratiti Radovanu Subinu na broj: 0230 422 960. 

Obaveštavaju se penzioneri i ostali zainteresovani građani, da Sindikalna organizacija penzionera 7. oktobra organizuje jednodnevni izlet u Topolu, koji obuhvata „Oplenačku berbu“ i „Gulašijadu“. Ručak je obezbeđen. Broj mesta je ograničen, a više informacija možete dobiti ako pozovete: 0230 422 960 ili 060 700 73 28. 

Slobodna škola „Pionir“:

Slobodna škola „Pionir“ otvorila je poziv za upis u novu generaciju polaznika za učenike VIII razreda osnovnih škola i I, II i III razreda srednjih škola koji imaju interesovanja za elektrotehniku, programiranje, dizajn i komunikacije, elektroniku, ali i pisanje, crtanje, video montažu. Škola je kao i do sada besplatna za polaznike, a predznanja nisu potrebna. Ove godine fokus je na kandidatima koji su zainteresovani za razvoj hardvera i elektroniku. Polaznici će imati priliku da rade u odličnim uslovima i na praktičnim projektima, što će ih izdvojiti ispred vršnjaka. Poziv je otvoren do 1. oktobra, a kandidati se mogu bliže informisati na pionir.org

Koncert OMŠ „Slobodan Malbaški“:

Povodom obeležavanja 70 godina postojanja OMŠ „Slobodan Malbaški“, učenici i nastavnici će danas sa početkom u 18 sati u svečanoj sali Narodnog muzeja upriličiti koncert. 

Besplatni časovi joge:

Joga udruženje „Sunce“ ponedeljkom i četvrtkom od 20 sati u Kulturnom centru organizuje besplatne časove joge. Obezbeđene su prostirke za sve polaznike, a iskustvo u vežbaju joge nije neophodno. 

Evropska nedelja mobilnosti:

U okviru obeležavnja Evropske nedelje mobilnosti, u subotu 23. septembra biće organizovana rekreativna biciklistička vožnja od Kikinde do fazanerije „Mlaka“. Ukupna dužina puta, u oba pravca, je oko 15 kilometara. Svi zainteresovani sugrađani mogu da uzmu aktivno učešće, daju svoj doprinos obeležavanju ovog važnog ekološkog datuma i promovišu zdrav život bez automobila. Okupljanje učesnika je od 9.30 do 10 sati na parkingu ispred Vatrogasnog doma. 

Dan pešačenja:

Kikindsko Planinarsko društvo i ove godine organizuje uspon na Kinđu, u okviru  Dana pešačenja, koji će biti obeležen u subotu, 23. septembra. Okupljanje je na platou ispred SC „Jezero“ u 10 časova. U pitanju je kružna staza duga 10 kilometara, koja se kreće ulicama naselja Baranda, a potom izlazi na atarski put, kojim se stiže do brda Kinđa, na 93 metra nadmorske visine. Pešačka tura traje oko dva sata. 

Sport: 

U 6. kolu Vojvođanske lige Istok, danas će sa početkom u 16 sati u Novim Kozarcima lokalni derbi igrati „Sloboda“ i velikoselska „Kozara“. 

Džudo klub „Partizan“ upisuje nove članove u školu džudoa, kao i u školicu džudo sporta, koja je namenjena uzrastu od 4 do 7 godina. Zainteresovani sve informacije mogu dobiti ako pozovu broj: 064 331 24 32

Karate klub „Feniks“ upisuje nove članove utorkom i četvrtkom od 18 sati, u sportskoj sali „Partizan“. Treninge vode majstori karatea Jožef Sili, Tanja Sili Lukić, Pavle Pavlović i Aleksandra Vasić. Telefon za informacije je: 069 146 45 44

Vreme:

Pretežno sunčano i toplo. Njaviša temperatura u Kikindi biće 28 stepeni. 

Bioprognoza: 

Očekivana biometeorološka situacija može nepovolјno delovati na srčane bolesnike, astmatičare i nervno labilne osobe. Kod meteoropata mogući su bolovi u kostima i zglobovima i promenlјivo raspoloženje. U saobraćaju se savetuje dodatna pažnja.

error: Content is protected !!