U našoj zemlji potvrđeno 457 slučajeva zaraze koronavirusom

Direktorica Instituta za javno zdravlje „Batut“, Verica Jovanović, saopštila je da je danas još jedna osoba preminula u Srbiji usled virusa korona. To je ukupno sedma žrtva u Srbiji od koronavirusa. Jovanovićeva je rekla da je reč o osobi staroj 48 godina, koja je preminula u KBC „Dragiša Mišović“. U toku noći u Srbiji su preminula još dva pacijenta kod kojih je bio potvrđen virus Covid-19.

Danas je težak dan, zabeležena su tri smrtna ishoda – rekla je Jovanovića na pres konferenciji u Palati Srbija.

Pacijent za kojeg je objavljeno da je tokom noći preminuo je K.S. (80) koji je bio hospitalizovan u Klinici za infektivne i tropske bolesti KCS i koji se poslednjih nekoliko dana nalazio na respiratoru, a doktoru su uložili maksimum tokom njegovog lečenja. On je inače bolovao od kardiomiopatije, imao je hipertenziju, hroničnu opstruktivnu bolest pluća i dijabetes melitus.

Druga žrtva je ženska osoba P.B. (62) koja je bila hospitalizovana u Kliničkom centru Niš i koja se nalazila na respiratoru i pod stalnom pažnjom medicinskih timova, koji su učinili sve da je spasu. Kako se navodi, ipak je došlo do letalnog ishoda, a preminula je hronično lečila arterijsku hipertenziju i dijabetes, kao i reumatoidni artritis. U Srbiji je ukupno od korona virusa preminulo sedam osoba, a  do sada je registrovano 457 slučaja zaraze. 

Foto: Tanjug

error: Content is protected !!