INFO Servis

U Kikindi za ustavne promene glasalo 65,4 odsto glasača

Na referendumu o potvrđivanju Akta o promeni Ustava, izlaznost u Kikindi bila je 33,7 procenata, odnosno 16 130 birača. Od tog broja, za ustavne promene opredelilo se 65,4 odsto glasača, a protiv 33,5 odsto, dok su ostali bili nevažeći. 

Sekretar Gradske izborne komisije u Kikindi Živa Knežević kaže da je na današnjoj sednici Gradske izborne komisije utvrđen izveštaj o glasanju na republičkom referendumu:

Glasanje je obavljeno na ukupno 60 biračkih mesta. U birački spisak bilo je upisano 47.835 glasača, a glasalo je 16 130 glasača. Ukupan broj nevažećih listića bio je 171. Na referendumu odgovor „da“ zaokružilo je 10 555 glasača, dok su se 5 404 osobe izjasnile sa „ne“ – rekao je Knežević. 

Najveća izlaznost zabeležena je na biračkom mestu u „Domu Reon“ u Banatskom Velikom Selu, gde je na referendum izašlo 65,1 odsto meštana, od kojih je 77,1 zaokružilo „Da“. Najmanja izlaznost bila je na biračkom mestu u Osnovnoj školi „Mora Karolj“ u Sajanu, gde se referendumskom procesu odazvalo 19,3 odsto upisanih glasača. To glasačko mesto bilo je jedno od četiri referentna, odakle su se podaci slali Republičkoj izbornoj komisiji. Osim OŠ „Mora Karolj“, referentna biračka mesta sa teritorije Grada Kikinde bili su nekadašnja MZ „Braće Laković“, glasačko mesto Železnička stanica i Lovački dom „Zec“ u Ruskom Selu.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!