INFO Servis

Ministar Vulin obišao PU Кikinda: Za srpsku policiju ne postoji krupan i sitan kriminal, hoću da se građani osećaju sigurno

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je danas Policijsku upravu Кikinda i istakao da od svakog policijskog službenika očekuje da pokaže efikasnost, rad, rezultate i posvećenost u suzbijanju uličnog kriminala kojim su građani u najvećoj meri pogođeni. On je poričio da za srpsku policiju ne postoji krupan i sitan kriminal: 

Hoću da poručim našim dragim građanima u Severnobanatskom okrugu da uvek i u svakom trenutku mogu da se oslone na svoju policiju koja ih čuva i štiti. Policija je uporna i istrajna u borbi protiv džeparoša, protiv onih koji pljačkaju ljude u autobusima, koji pljačkaju naše bake i deke, protiv onih koji otimaju torbe i novčanike na ulici, protiv onih koji uništavaju mir i spokoj našim građanima – poručio je ministar policije Aleksandar Vulin nakon obilaska Policijske uprave u Кikindi i razgovora sa načelnikom i rukovodiocima ove uprave, koji su ministru Vulinu predstavili postignute rezultate i buduće planove i aktivnosti.

Ministar policije je ponovio da će uspeh svakog načelnika policijske uprave u Srbiji meriti prema tome koliko su suzbili ulični kriminal i učinili da se građani osećaju sigurno, jer je to njihov primarni zadatak.

Na osnovu toga da li su sugrađani zadovoljni radom policije, da li se osećaju bezbedno i sigurno, da li nemaju bojazni i strah kada decu šalju u školu, ceniću koliko je neki načelnik uspešan ili nije uspešan u svom radu – poručio je ministar unutrašnjih poslova.

Prema rečima ministra Vulina, smanjenje opšte stope kriminala na teritoriji koju pokriva Policijska uprava u Кikindi je za pohvalu, ali je dodao da to nije rezultat na kome treba stati:

Zadovoljan sam činjenicom da je u oblasti opšteg kriminala smanjen broj krivičnih dela za skoro sedam posto, to znači da radite vredno, svakodnevno i kontinuirano, ali moramo nastaviti još snažnije da se borimo i ostvarujemo još efikasnije rezultate – naglasio je ministar policije Aleksandar Vulin.

Ministar policije osvrnuo se i na suzbijanje ilegalnih migracija na teritoriji koju pokriva Policijska uprava u Кikindi. Naglasio je da je tokom prošle godine u saradnji sa Žandarmerijom i Republičkim komesarijatom za izbeglice sprovedeno 11 akcija tokom kojih su 2.244 migranta premeštena u prihvatne centre.

Srbija neće biti parking za migrante. Migrantska kriza nije nešto što je izazvala Srbija i naša zemlja je neće ni rešiti, ali na našoj teritoriji migranti će morati da se ponašaju u skladu sa zakonom ove zemlje. Srbija je jedna od retkih zemalja Evrope koja se prema migrantima ponaša humano, poštujući njihova ljudska prava i dostojanstvo, ali isto tako nećemo dozvoliti da migranti vrše krivična dela prema našim građanima i da remete njihov svakodnevni život – rekao je ministar policije Aleksandar Vulin.

Ministar Vulin je na početku posete Policijskoj upravi u Кikindi položio cveće na spomen-obeležje poginulim pripadnicima ove uprave.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!