Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 19. januar

Danas je sreda, 19. januar

Srpska pravoslvana crkva i njeni vernici danas obeležavaju praznik Bogojavljenje, kao uspomenu na Hristovo krštenje na reci Jordan. I ove godine na Starom jezeru i na jezeru Strelište biće organizovano plivanje za časni krst. Početak u Novim Kozarcima zakazan je za 11 sati, a u Kikindi počinje u podne. Na Starom jezeru plivaće 19 učesnika, dok je u Novim Kozarcima prijavljeno njih 5. 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 40 puta. Na poziv pacijenata bilo je 30 intervencija, dok je pomoć u ambulanti zatražilo 10 građana. 

Radosbne vesti:

Juče, 18. januara u Kikindi rođen je jedan dečak.

Kovid ambulante:

Zbog povećanog broja pregleda kovid ambulante u Mikronaselju i kod Tehničke škole rade od 7 do 22 sata. Dnevno se otkrije oko 50 novih slučajeva koronavirusa. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u četvrtak, 20. januara organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Svi koji to žele dragocenu tečnost moći će da daruju od 8:30 do 13 sati. 

Udruženje penzionera:

Gradsko udruženje penzionera obaveštava zainteresovane članove da mogu da rezervišu ogrevno drvo za narednu zimu. Za one koji to urade do kraja februara cena će biti zagarantovana, neće se menjati, a iznos će se plaćati na deset mesečnih rata, obustavom sa penzije. Radno vreme Udruženja je ponedeljkom, sredom i petkom od 9 do 12 sati, a telefon za sve informacije je: 421 442. 

Prikupljanje sredstava za sugrađanina Arsena Tanackova:

Fondacija „Budi human“ prikuplja novčana sredstva za dvadesetdvogodišnjeg Arsena Tanackova iz Kikinde, koji je prošle godine u teškoj saobraćajnoj nesreći zadobio povrede opasne po život. Da bi Arsen ponovo prohodao i vratio se starom životu neophodna je dalja rehabilitacija u vidu neurorobotike, fizikalnih terapija kao i tretman matičnim ćelijama koje bi mu pomogle u oporavku. Sredstva su mu potrebna i za ortopedska pomagala, medicinski potrošni materijal, za troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj. Arsenu možete pomoći slanjem sms poruke, upišite 1112 i pošaljite na 3030. Cena poruke je 200 dinara. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u petak, 21. januara biće predstava „Kovači“. Početak je zakazan za 20 sati. 

Vreme:

Pretežno sunčano sa temperaturom do 3 stepena. 

Bioprognoza: 

Biometeorološke prilike će biti relativno povolјne za većinu hroničnih bolesnika. Izvestan oprez se i dalјe savetuje srčanim bolesnicima. Kod osetlјivih osoba su moguće meteoropatske reakcije u blažem obliku. Preporučuje se umerena fizička aktivnost, kao i adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima

Pratite nas FB
error: Content is protected !!