U Kikindi održana Regionalna olimpijada penzionera

Danas je u hali Sportskog centra „Jezero“ organizovana druga po redu Regionalna olimpijada penzionera Severnobanatskog upravnog okruga, koju je organizovalo Udruženje penzionera Kikinda, uz podršku lokalne samouprave. Olimpijada je okupila sportske ekipe iz Kanjiže, Ade, Sente, Novog Kneževca, Čoke i našeg grada.

Bavljenje sportom i u starijoj dobi ima za cilj brigu o fizičkom ali i o psihičkom zdravlju, a poruka koju su učesnici današnje manifestacije poslali mlađima je da starenje može biti vrlo aktivno. Na današnjem takmičenju učestvovalo je 6 ekipa iz Severnobanatskog okruga sa po pet takmičara, koji su se nadmetali u pikadu, košarci, fudbalu i štafeti u brzom hodanju:

Pobednici ovog i ostalih regionalnih takmičenja će učestvvati na Republičkoj olimpijadi, koja će za oko mesec dana biti održana u Vrnjačkoj Banji. Verujem da će kikindski penzioneri biti uspešni i ovoga puta, prošle godine smo u konkurenciji 102 ekipe zauzeli visoko šesto mesto – rekao je Milan Periz, predsednik Udruženja penzionera Kikinda. 

I za najstarije sugrađane je veoma važno da se bave sportom i rekreaicjom, kako bi očuvali i unapredili svoje zdravlje:

Grad uvek podržava promociju sporta i zdravog života, posebno osoba u trećem dobu, jer to njima mnogo znači u očuvanju zdravlja i poboljšanju funkcionalnosti. Takođe, ovo je prilika i za druženje, razgovor i razmenu iskustava, tako da ćemo i ubuduće podržavati ovakve aktivnosti Udruženja penzionera – istakao je Mladen Bogdan, predsednik Skupštine grada. 

error: Content is protected !!